Pendrive - Sandisk Cruzer

Wszystkie sprawy związane z samym sprzętem komputerowym
xaforib

Użytkownik

Pendrive - Sandisk Cruzer

Post13 wrz 2014, 08:01

Witam.

Posiadam tego pendriva jakiś czas. Posiada on system U3 (dodatkowa partycja, jest wykrywana jako cdrom).
Używałem go dość sporo (tej partycji) jako nośnika na antywirus i Hiren's boot cd. Do modyfikacji tej partycji używałem "Universal Customizer U3 Edit". Pewnego razu przy modyfikacji partycji brakło zasilania.

Obecnie w eksploratorze windowsa widoczna jest tylko parycja U3, jednak próba dostania się na nią kończy się komunikatem "System windows nie może uzyskać dostępu do tego dysku".

Dane z ChipGenius :
Description: [G:]Urządzenie pamięci masowej USB(SanDisk/SanDisk Cruzer/Cruzer)
Device Type: Mass Storage Device

Protocal Version: USB 2.00
Current Speed: High Speed
Max Current: 200mA

USB Device ID: VID = 0781 PID = 5406
Serial Number: 0265921E0801E8E7

Device Vendor: SanDisk
Device Name: U3 Cruzer Micro
Device Revision: 0200

Manufacturer: SanDisk/SanDisk
Product Model: Cruzer/Cruzer
Product Revision: 8.02/8.02

Chip Vendor: SanDisk

Tools on web: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Strona Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników podaje tylko jeden link (ten sam co ChipGenius).
Na tej stronie jest wcześniej wspomniany universal customizer.
Oczywiście sam Universal customizer pendrive nie działa - długo siedzi na "Updating" a następnie wyskakuje "Please insert a U3 smart drive and run U3 Customizer again."

Proszę o pomoc.
Dzięki.

-- 13 wrz 2014, 08:01 --

Dobra, jednak okazało się, że firmware jest cały, po prostu coś się podziało z podziałem na partycje i żaden program nie mógł sobie z tym poradzić. Wyzerowałem pendrive'a spod linuksa (Parted Magic) i udało się utworzyć normalną partycję i edytować U3 za pomocą Universal Customizer.

Do zamknięcia.

• Reklama

Wróć do „Sprzęt komputerowy”