Pendrive widziany jako DVD nie działa

Wszystkie sprawy związane z samym sprzętem komputerowym
uzytkownik_tychy

Użytkownik

Post23 cze 2014, 10:06

Witam serdecznie,

Z góry przepraszam, jeżeli mój post znajduje się w złym miejscu.

Od początku...
Chciałem zainstalować system win 8.1, a że nie chciałem wypalać płytki, wolałem stworzyć bootowalnego pendrive`a. Użyłem w tym celu Windows 7 USB/DVD tool. Program zainstalował obraz płyty na pendrive, po czym uruchomiłem komputer i zbootowałem z USB. Włączył się instalator windows, więc myślałem, że wszystko jest ok, ale wyskoczył błąd dotyczący brakujących sterowników dysków. Zamknąłem zatem instalator i uruchomiłem system normalnie. Zobaczyłem, że Mój Komputer pokazuje mój pendrive, jako stację dysków CD. Próbując otworzyć dysk, wyskakuje błąd, że jest to niemożliwe i być może wymaga on sformatowania lub jest niepoprawny format plików itp.
Nie ma opcji formatuj. Programy do formatowane polecane w poradnikach nie wykrywają dysku, podobnie jak diskpart.
W menadżerze urządzeń pendrive jest wyświetlony jako stacja dysków cd-rom, posiada sterownik cdrom.sys, a nazwa to krzaczki typu (&^%%#%&$^^ USB DEVICE.

Czy pendrive się zepsuł?

Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony 23 cze 2014, 10:06 przez XMan, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: korekta tytułu tematu

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post23 cze 2014, 22:20

A cudo zwane HDD Guru Low Level Format? http://www.hotfix.pl/zerowanie-dyskow-i ... l-a328.htm
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

adam_1990

Użytkownik

Post07 lip 2014, 12:55

Spróbuj inny pendrive, niektóre pendraki tak mają..

• Reklama

Wróć do „Sprzęt komputerowy”