Witajcie,
Mam dziwny przypadek z płytą a mianowicie podłączyłem całe okablowanie do płyty głównej no i przyszła pora na odpalenie także włączyłem komputer i płyta w dziwny sposób się uruchamia nie wiem czy to tak ma być czy coś jest nie tak.
Włączam komputer po czym wszystkie wiatraki zaczynają chodzić, przez parę sekund (5-10) nie ma połączenia z monitorem po czym występuje jeden pisk na płycie i połączenie PC <-->monitor działa i działa normalnie odpala się PC po krótkim czasie od wcześniejszego piknięcia występuje 2 i ładuje się normalnie startowy ekran czyli ten czarny z informacjami bo płytę podłączałem bez dysku. później juz wszystko idzie normalnie nie słychać żadnych pisków z komputera i bios można normalnie wejść. Czy ta płyta się tak włącza, że sygnalizuje połączenie PC z monitorem czy coś jest nie tak.
Płyta to MCP73VT-PM Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Płyta główna odpalanie
- LupeR
Płyta główna odpalanie
Jak ten pierwszy dźwięk jest krótki takie piknięcie bardziej to znaczy że BIOS zakończył swój test i wszystko jest w porządku teraz powinien przejść do startu systemu ale nie ma dysku więc może te późniejsze dźwięki mają coś wspólnego z jego brakiem, no ale to tylko taka moja teoria 

Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK
-
Płyta główna odpalanie
Podłacz dysk i zobacz jaka będzie wtedy reakcja płyty 

-
Płyta główna odpalanie
Po podłączeniu dysku występują dalej te 2 piknięcia ale wszystko normalnie się odpala i działa jak należy. Głównie mi chodziło czy to nie są jakieś błędy sprzętu które wykrywa płyta no ale na to wychodzi, że to tak działa jak napisał LupeR.
-
Płyta główna odpalanie
Może to być normalna sygnalizacja zakończenia procedury POST. Nie ma czym się stresować.
Serwis komputerowy i RTV
Odzyskiwanie danych
Naprawy elektroniczne
Odzyskiwanie danych
Naprawy elektroniczne
-
- Reklama