podkrecenie karty graficznej
-
siemka chce podkrecic karte graficzna amd radeon 6670 2 gb Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników czy moge karte zepsuc w ten sposob chcialbym miec chociaz 4 fps wiecej w grach da sie tą karte podkrecic
- robiwielki
- Kontaktowanie:
No ba, każde podkręcenie może uszkodzić kartę graficzną. Bo to nie jest że "stali" nie można robić co się chcę. 

Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
Po pierwsze sprawdz temperatury w stresie, jeśli nie są wysokie to powolutku podkręcaj grafike, jeśli zacznie sypać artefaktami albo temperatura będzie już za wysoka to cofniesz. A czy zyskasz fps to nie wiadomo, zależy od gry oraz reszty sprzętu bo moze nie grafa jest tu problemem,
Mój kanał YouTube - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
amd fx 4100 3.6 ghz 4 rdzenie 8 gb ramow zasilacz thermaltake 530w podkrecam juz od godziny po kazdym podkreceniu robie test w 3dmark village napoczatku mialem 5339 pkt teraz mam 5510 pkt a w gpu z tak to wyglada Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników artefaktow jeszcze nie ma podkrecam za pomoca amd catylast control center temperatura bardzo niska max 41 stopni
-- 04 paź 2015, 15:30 --
narazir podkrecilem do 855 i 875 czy to duzo ? artefaktow nie ma jeszcze czy to mozliwr ze jak ustaeir wieksza czestotliwosc to mi moga spasc pkt w 3dmark ?
-- 04 paź 2015, 19:02 --
odczyta ktos komputer sie zawiesil podczas robienia testu i wyszlo to Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników odczyta ktos plik dmp dzisiaj o 12 ten sam problem wyszedl gdy gralem w ark survival karte podkrecalem teraz a w tedy jeszcze nie
-- 04 paź 2015, 15:30 --
narazir podkrecilem do 855 i 875 czy to duzo ? artefaktow nie ma jeszcze czy to mozliwr ze jak ustaeir wieksza czestotliwosc to mi moga spasc pkt w 3dmark ?
-- 04 paź 2015, 19:02 --
odczyta ktos komputer sie zawiesil podczas robienia testu i wyszlo to Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników odczyta ktos plik dmp dzisiaj o 12 ten sam problem wyszedl gdy gralem w ark survival karte podkrecalem teraz a w tedy jeszcze nie
- LupeR
Nie mogę pobrać pliku, wrzuć screena.
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK
-
- LupeR
Błąd sprzętowy lub zasymulowany przez software aby tak to wyglądało. Często zgłaszany przy OC. Przywróć wszystkie parametry do bazowych: grafa, procesor, pamięć itp. na początek.
-
ten blad mialem nawet przed oc
-- 07 paź 2015, 07:13 --
ten sam blad byl o 12 a ja oc karty robile dopiero o 14 nic wiecej nie podkrecane jak sprawdzic co moze byc zepsute ??
-- 07 paź 2015, 07:13 --
ten sam blad byl o 12 a ja oc karty robile dopiero o 14 nic wiecej nie podkrecane jak sprawdzic co moze byc zepsute ??
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
Nie wiem czy robiłeś ale moze warto memtestem pamięć ram sprawdzić.
-
to trzeba na plyte zgrac a mi odtwarzacz plyt nie dziala a na pendriva sie nie da ??
-- 07 paź 2015, 15:56 --
czy musze wyciagac kosci ram
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników tutaj test z occt pierwszy trwaal 40 minut drugi 20 na podkreconej karcie komputer sie nie zawiesil
-- 07 paź 2015, 15:56 --
czy musze wyciagac kosci ram
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników tutaj test z occt pierwszy trwaal 40 minut drugi 20 na podkreconej karcie komputer sie nie zawiesil
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
patryk2221 pisze:to trzeba na plyte zgrac a mi odtwarzacz plyt nie dziala a na pendriva sie nie da ??
da się . Z tego co pamiętam hirens w swoich narzędziach ma memtesta, więc go zrób :
http://www.hotfix.pl/uruchamianie-hiren ... h-a392.htm
-
a ze komputer w teście się nie zawiesił w occt to znaczy że procek i karta jest dobra ???
Ostatnio zmieniony 07 paź 2015, 23:20 przez LupeR, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: poprawiłem pisownie
Powód: poprawiłem pisownie
- LupeR
Zazwyczaj w taki sposób bada się występowanie błędów i temperatury więc raczej wszystko w porządku jeśli podzespoły przeszły testy pomyślnie, zaleca się użyć dla potwierdzenia innych programów np. 3DMark 11 lub/i Unigine Heaven ale mylę że to jest teraz zbędne. Czekamy na wynik z memtesta. Nie chcę mi się teraz szukać, jak tego nie robiłeś to daj do analizy także SMART z programu HD Tune jest w zakładce Health.
Czy BSOD zaczął się pojawiać po wymianie zasilacza czy już się zdarzał wcześniej?
PS. Jeśli możesz zmień hosting na który wrzucasz nam raporty i screeny bo ten przerzuca na niepożądaną stronkę przed pobraniem. Samo zło
Czy BSOD zaczął się pojawiać po wymianie zasilacza czy już się zdarzał wcześniej?
PS. Jeśli możesz zmień hosting na który wrzucasz nam raporty i screeny bo ten przerzuca na niepożądaną stronkę przed pobraniem. Samo zło

-
jak mialrm poprzedni zasilacz to nie gralem w gry na jaki hostig mam wrzucac p
liki
liki
- LupeR
Tamte niech już zostaną, pobrałem i sprawdziłem dla mnie wyglądają dobrze te wykresy.
Pliki rar i inne duże np. na sendfile.es lub speedyshare.com.
Pojedyncze zdjęcia na zapodaj.net, ifotos.pl, tinypic.pl.
Pliki rar i inne duże np. na sendfile.es lub speedyshare.com.
Pojedyncze zdjęcia na zapodaj.net, ifotos.pl, tinypic.pl.
-
- Reklama