Podstawka chłodząca pod laptopa

Wszystkie sprawy związane z samym sprzętem komputerowym
Awatar użytkownika
samel15

Użytkownik

Post03 wrz 2013, 16:57

Ponieważ nigdy nie miałem laptopa wolę przed zakupem się doradzić. Jaką podstawkę chłodzącą byście polecili najlepiej(ale nie koniecznie) z Morele.net. Cena wiadomo im mniej tym lepiej ale jak mam kupić bubel to już wolę trochę dopłacić ;) Laptop Lenovo IdeaPad Y580A 59-371659 niestety nie wiem gdzie w nim są wloty powietrza.
Link do laptopa: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Wszystkie zwierzęta są równe, ale niektóre są równiejsze od innych.

Awatar użytkownika
leon1956

Ekspert

Post03 wrz 2013, 18:00

Witam . Na twoim miejscu wstrzymałbym się bo laptop chyba jeszcze nie zakupiony . Dopiero podczas użytkowania jak laptop będzie się silnie nagrzewał to wtedy zakupić podkładkę chłodzącą . Ale rozejrzeć się nie zaszkodzi .
Złośliwość jest podstawą wszelkiej znajomości i przyjaźni z osobnikami rodzaju ludzkiego . Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą .

Awatar użytkownika
Maverick

Stały bywalec

Post01 sty 2016, 15:24

Witam. Podepnę się pod temat. Myślę żeby kupić nową podstawkę chłodzącą pod laptopa. Przeglądałem allegro, w oko wpadła mi oferta:

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Ogólnie szukam, czegoś do 150zł z przesyłką. Preferuję Zalman'a (mogą być też inni producenci). Najlepiej wykonana z aluminium. Zasilanie obowiązkowo z gniazda USB. Monitor 15.4". Najlepiej bez podświetlenia, ewentualnie żeby można było je wyłączyć. Z regulacją obrotów wentylatora.

Awatar użytkownika
Maverick

Stały bywalec

Post01 sty 2016, 20:26

Początkowo pewnie obstawałem przy podanym przez mnie modelem Zalmana.
Cooler Master Notepal U3 Plus Czarny R9-NBC-U3PK-GP - początkowo odrzuciłem, jednak gdy przeczytałem że wiatraki można ustawiać w dowolnym miejscu zmieniłem zdanie. Minusem jest chyba wielkość, kompatybilny z laptopami do 19".
Druga propozycja też jest ciekawa. Wentylator o średnicy 250mm, całe 50mm więcej niż w podanym przeze mnie Zalmanie.

Mam niezły dylemat.

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post01 sty 2016, 20:49

Wolę jeden duży, będzie cichszy.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
Maverick

Stały bywalec

Post04 sty 2016, 16:38

cosik_ktosik pisze:Wolę jeden duży, będzie cichszy.

Cosik która według Ciebie będzie lepsza? Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników czy Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.

Ewentualnie zastanawiam się jeszcze nad tym Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Po przeczytaniu Waszej recenzji oraz Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników - jest dla mnie faworytem. Duży 220mm wentylator, pozytywne opinie, spore wymiary (w tym przypadku dla mnie to zaleta). Minusem są porty USB, przycisk ON/OFF oraz regulator obrotów umieszczone z tyłu. Bardziej by mi pasowało umieszczenie z prawej bądź lewej strony.

• Reklama

Wróć do „Sprzęt komputerowy”