Ponieważ nigdy nie miałem laptopa wolę przed zakupem się doradzić. Jaką podstawkę chłodzącą byście polecili najlepiej(ale nie koniecznie) z Morele.net. Cena wiadomo im mniej tym lepiej ale jak mam kupić bubel to już wolę trochę dopłacić Laptop Lenovo IdeaPad Y580A 59-371659 niestety nie wiem gdzie w nim są wloty powietrza. Link do laptopa: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Wszystkie zwierzęta są równe, ale niektóre są równiejsze od innych.
Witam . Na twoim miejscu wstrzymałbym się bo laptop chyba jeszcze nie zakupiony . Dopiero podczas użytkowania jak laptop będzie się silnie nagrzewał to wtedy zakupić podkładkę chłodzącą . Ale rozejrzeć się nie zaszkodzi .
Złośliwość jest podstawą wszelkiej znajomości i przyjaźni z osobnikami rodzaju ludzkiego . Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą .
Ogólnie szukam, czegoś do 150zł z przesyłką. Preferuję Zalman'a (mogą być też inni producenci). Najlepiej wykonana z aluminium. Zasilanie obowiązkowo z gniazda USB. Monitor 15.4". Najlepiej bez podświetlenia, ewentualnie żeby można było je wyłączyć. Z regulacją obrotów wentylatora.
Początkowo pewnie obstawałem przy podanym przez mnie modelem Zalmana. Cooler Master Notepal U3 Plus Czarny R9-NBC-U3PK-GP - początkowo odrzuciłem, jednak gdy przeczytałem że wiatraki można ustawiać w dowolnym miejscu zmieniłem zdanie. Minusem jest chyba wielkość, kompatybilny z laptopami do 19". Druga propozycja też jest ciekawa. Wentylator o średnicy 250mm, całe 50mm więcej niż w podanym przeze mnie Zalmanie.
Ewentualnie zastanawiam się jeszcze nad tym Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Po przeczytaniu Waszej recenzji oraz Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników - jest dla mnie faworytem. Duży 220mm wentylator, pozytywne opinie, spore wymiary (w tym przypadku dla mnie to zaleta). Minusem są porty USB, przycisk ON/OFF oraz regulator obrotów umieszczone z tyłu. Bardziej by mi pasowało umieszczenie z prawej bądź lewej strony.