Pomoc w wyborze procesora do laptopa

Wszystkie sprawy związane z samym sprzętem komputerowym
immelmann

Użytkownik

Post14 sie 2012, 15:26

Cześć! Przymierzam się do zakupu nowego laptopa i chciałbym poprosić użytkowników forum o pomoc w wyborze odpowiedniego procesora. Chodzi mi o taki procesor, żebym mógł bez najmniejszego zacinania i spowolnienia jednocześnie oglądać film HD, mieć otwarte dwie przeglądarki z kilkudziesięcioma kartami (w tym kilkoma np. YouTube), mieć włączonego antywirusa, program JDownloader oraz jakiś słownik, Ponieważ chciałbym używać laptopa do odtwarzania filmów w telewizorze, chciałbym żeby procesor poradził sobie z filmami HD 3D. Poza tym chciałbym, żeby zakupiony laptop robił wymienione rzeczy przez najbliższe 5 lat. Nie chodzi mi nawet o wskazanie konkretnych procesorów - za co będę jeszcze bardziej wdzięczny - ale o określenie liczby rdzeni, taktowania itp. Wielkie dzięki za pomoc.

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post14 sie 2012, 16:40

Jaką maksymalnie kwotę możesz przeznaczyć na laptopa ?
Jakieś wymagania odnośnie przekątnej wyświetlacza ? Klasyczny 15,6" czy coś większego ?
Laptop ma być z systemem czy może być bez systemu ?

immelmann

Użytkownik

Post15 sie 2012, 00:15

Maksymalna kwota to 2500 zł za używanego/nowego. Najważniejsze jest dla mnie, żeby się nie zawieszał przy ww. zadaniach - matryca może być nawet 13 czy 14, bo co efektowniejsze filmy będę oglądał na telewizorze przez HDMI. Jeśli musi, to może być bez systemu.

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post15 sie 2012, 12:48

immelmann

Użytkownik

Post29 wrz 2012, 20:38

Dzięki. :)

• Reklama

Wróć do „Sprzęt komputerowy”