Powolny komputer po zmianie karty graficznej.
-
Stawiałem już system na nowo, na dysku mam tylko potrzebne rzeczy więc to nie jest wina syfu tylko podzespołów chyba ;/
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Jaki kabelek ? Co mam zmienić ? Nie rozumiem ;s Mi chodzi tylko o to żeby komputer chodził szybciej i nie zacinał się przy starych gierkach i tylko tyle ; )
Ja rozumiem, chodziło mi o kabel którym podłączasz dysk twardy do komputera, do jego płyty głównej. Może powodować błędy w komunikacji z dyskiem. To tylko dla Ciebie była informacja, że coś tam się działo. Na razie to tylko niewielki błąd, być może nigdy się nie powtórzy, ale jak wzrośnie w Health parametr C7 to będzie znaczyło, że kabel ten trzeba wymienić. To tylko info dla Ciebie, abyś na to czasami zwrócił uwagę.
-- Cz, 18 sie 2011, 20:28 --
Co do tego: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zrób defragmentację, nie powinno być 5 MB/s to bardzo mało.
Druga rzecz, w monitorze wydajności w panelu sterowania, Masz monitoring komputera. Można zobaczyć czy coś nie nadużywa dysku, przez co wolno chodzi.
I jeszcze jedno, w menedżerze zadań jakie Masz użycie procesora i pamięci?
-
Heh to zrozumiałe że rozumiesz to co piszesz tylko że ja troszeczkę nie do końca ale już czaję o co chodzi imo. dzięki będę jakoś sprawdzał czy to się z czasem nie pogorszy
Informacja jest dla mnie pomocna
Dzięki, a jeżeli chodzi o menadżera zadań tutaj wklejam link : Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników wartość zużycia PCU zmienia się co chwilę w naprawdę dużych wielkościach ;s Dla przykładu gdy otworzę przeglądarkę czy też ją zmaksymalizuje to wartość zużycia dochodzi niekiedy do 80 % o grach to już nie wspomnę ;s

- janpas
- Kontaktowanie:
Aras pisze:Wynik z HD Tune dostępny jest pod tym linkiem : Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników ; test robiłem podczas włączonego odtwarzacza Aimp oraz Przeglądarki Firefox
to zrób jeszcze raz i wyłącz na ten moment atywirusa
Grunt to spokój
pomyśl dwa razy zanim zrobisz coś raz
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Szczęśliwego Nowego Roku
-
No to mam problem ;/ Mam Bit defendera 2011 i twórcy chyba zapomnieli umieścić w nim opcję "quit" czy coś tego pokroju poprzez menadżera też nie mogę " operacja nie może być zakończona, odmowa dostępu "
- janpas
- Kontaktowanie:
Najłatwiej to przez start --> programy --> narzędzia administracyjne --> Usługi i tam szukasz WD i go wyłączasz (PPM i "Właściwości" tryb uruchamiania wyłączony) i sprawa załatwiona.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
lub link powyżej strona 258
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Grunt to spokój
-
Najłatwiej to przez start --> programy --> narzędzia administracyjne --> Usługi i tam szukasz WD i go wyłączasz (PPM i "Właściwości" tryb uruchamiania wyłączony) i sprawa załatwiona.
Tak samo jak wcześniej, operacja nie może być zakończona bla bla bla
http://download.bitdefender.com/windows/desktop/total_security/final/pl/BitDefender_TS_2011_UserGuide_pl.pdf
To tylko wyłącza ochronę antywirusową na moment
Usunąłem całkowicie Bitdefendera o wynik z Benchmarka :http://img806.imageshack.us/img806/8848/hdtunebenchmarkst332062.png
- Locorooco
A prawidłowo odinstalowałeś sterowniki do karty ?
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Niestety na hotfix nie znalazłem takiego poradnika.
Miałem kiedyś taki sam problem bo nie odinstalowałem prawidłowo sterowników do karty graficznej.
Jak odinstalować prawidłowo sterowniki do karty graficznej podajemy/opisujemy w każdym temacie,
XMan.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Niestety na hotfix nie znalazłem takiego poradnika.
Miałem kiedyś taki sam problem bo nie odinstalowałem prawidłowo sterowników do karty graficznej.
Jak odinstalować prawidłowo sterowniki do karty graficznej podajemy/opisujemy w każdym temacie,
XMan.
-
- Reklama