Problem z dyskiem

Wszystkie sprawy związane z samym sprzętem komputerowym
mario1

Użytkownik

Problem z dyskiem

Post16 wrz 2015, 15:17

Skoro działało tyle lat dobrze to konfiguracja miałaby tu znaczenie, aż tak się nie znam ale wydaje mi się że nie. Tak systemy mam odkąd kupiłem oryginały-oba. Mój sprzęt to: płyta Gigabyte GA-M720-US3 + AMD Athon X2 3ghz, Karta Asus geforce 9600gt, pamięć 1 kość Kingston 2GB, 1 Goodram 2GB, 1 KKingston 512mb, zasilacz FEEL III 500ATX .
Do tego sieciwa TP-Link Wireeles. Uwaga dziś znowu chodzi normalnie, jutro pewnie znowu będzie przycinał, echh...

kaleron

Użytkownik

Problem z dyskiem

Post17 wrz 2015, 10:04

Obejrzyj wszystkie podzespoły, czy nie mają spuchniętych kondensatorów. Zajrzyj też do zasilacza. Kiedyś wszystko działało, ale przychodzi chwila, że coś się zepsuje...chwalebna przeszłość sprzętu nie jest bezwzględnym dowodem jego obecnej sprawności. Mam nadzieję, że na grafice masz wiatraczek. Pasywne chłodzenia są stosowane głównie po to, żeby sprzęt się szybciej psuł. Aby tylko podziałał do końca gwarancji.
Serwis komputerowy i RTV
Odzyskiwanie danych
Naprawy elektroniczne

mario1

Użytkownik

Problem z dyskiem

Post28 wrz 2015, 08:55

Witam, wszystko wydaje się być ok, tzn mówię o podzespołach, wiatrak na karcie jest i działa, jakieś pomysły macie panowie jeszcze? Nadal to samo raz jest ok chociaż przycina ale chodzi to w miarę normalnie, raz nie da się nić zrobić, bo grę uruchamia 10 minut, o przycięciach nie wspomnę podczas grania, nawet nie ma co grać bo jest to bez sensu. Dziś drugi dzień to samo i dysk zamula.

Awatar użytkownika
Gedo

Ekspert

Problem z dyskiem

Post30 wrz 2015, 14:47

Czasem nie patrzymy w inną stronę, a warto sprawdzić, wyjąć Goodram 2GB, sprawdzić jak chodzi dysk na Kingston 2GB i Kingston 512mb, potem odwrotnie - sprawdzić na samym Goodram 2GB. Nie zawsze to idylla między różnymi firmami RAM.
Świadomość nikła, a naiwność zwykła.

mario1

Użytkownik

Problem z dyskiem

Post26 paź 2015, 10:37

Witam tamten dysk mimo wszystko uznaje za uszkodzony, reszta podzespołów bez zarzutu, czy możecie spojrzeć na mojego laptopa, na którym ostatnio nic nie mogę zrobić, pracuje bardzo wolno, systemu nie wymieniałem odkąd kupiłem, mam oryginalny już zainstalowany i musiałbym zrobić recovery ale nie mam o tym pojęcia. Oto co wyszło na hdtune pro, MHDD nie widzi dysku, a w biosie nie mam ustawień czy dysk jest na slave czy master.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Problem z dyskiem

Post26 paź 2015, 22:47

Jak dla mnie dysk wygląda dobrze, jest zdrowy.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

mario1

Użytkownik

Problem z dyskiem

Post17 lis 2015, 16:55

Wracając do owego dysku i ciągłych przycinek a nie raz normalnej pracy, nadal to samo ale gorzej jest z wyświetlaniem obrazu, w grach pojawiają się różne kanciaste figury, ponadto coraz częściej wywala błąd że brak odpowiedzi od sterownika karty ale system odzyskał sprawność, czy coś w tym stylu. Czy to możliwe że przyczyną takiej pracy dysku, przycinania się jest karta? Czy karta już do niczego się nie nadaje? jeśli tak to co mogę kupić do mojej płyty Gigabyte GA-M720-US3 + AMD Athon X2 3ghz, zasilacz 500W, jakiś GTX pójdzie?

• Reklama

Wróć do „Sprzęt komputerowy”