Problem z myszką Razer Copperhead

Wszystkie sprawy związane z samym sprzętem komputerowym
maciek166

Użytkownik

Post01 kwie 2014, 21:45

Witam. Zacznę od tego, że w ostatnich miesiącach dużo rzeczy zaczelo mi nawalać. W ostatnim czasie nie mogę wytrzymać już z prawie 6-letnią myszką razer copperhead. Mianowicie lewy przycisk bardzo często klika podwójnie, przez co np. głupie cofnięcie strony w przeglądarce staje sie koszmarem, nie mówiąc już o tym, że zaznaczenie czegoś w celu skopiowania jest jeszcze gorsze, podobna sytuacja dzieje sie od jeszcze dłuższego czasu z lewym bocznym przyciskiem, ale to mniej istotne.
Z myszki, byłem bardzo zadowolony, jest to zdecydowanie najlepsza mysz jaką miałem i szczerze mówiąc nie mam wcale ochoty się z nią rozstawać, ale trudno ( czas bezproblemowego działania przez ponad 5 lat również uważam za przyzwoity). Teraz chciałbym kupić znowu bardzo dobrą mysz z najwyższej półki. Czytałem, przegladałem bardzo dużo, czytałem mnóstwo opinii i ciągle odkładam kupno, gdyż nie wiem co zrobić. Najbardziej podoba mi się razer mamba: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników i byłbym w stanie zapłacić nawet tą absurdalnie wysoką cenę za to cudo, ale opinie ludzi na jej temat mnie dołują i nie rozumiem własnie tego, że część ludzi wychwala ją , że jest to najlepsza mysz na swiecie, a jest kilku co krytykuje, że wariuje, nie nadaje sie do gier, szczególnie fps ( bardzo zły sensor philips PLN 2033) itp., uznałem, że nie będę ryzykował, choć od dawna marzyła mi się bezprzewodowa myszka tej klasy ( zależy mi również aby ładnie wygladała a razer jeśli chodzi o desing nie ma sobie równych). W sumie po długich namysłach postanowiłem, że zakupię razer taipan: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników . Mysz ta nie robi juz na mnie takiego wrażenia, ale jest dużo tańsza, ma co prawda malo opini ale same bardzo pozytywne ( sensor avago- podobno jeden z najlepszych obecnie), a ogólnie rownież mi sie podoba. Dodatkowo ma aż 9 przycisków fajnie rozmieszczonych co może byc miłym udogodnieniem w grach fps. Gdy juz miałem ją zamawiać natchnąłem sie jeszcze na nowość od steelseries: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników. i postanowiłem, że jednak poprosze o pomoc na forum. Mysz jest narazie chyba dostepna tylko w x-komie, posiada sensor avago 9500, jest bezprzewodowa, mozliwość wybrania koloru. Krótko mówiąc godna uwagi, choć cena jest niesamowita i na oko choc mysz z pewnościa robi wrazenie nie dorównuje chocby razer mamba. Bardzo mało prawdopodobne abym zdecydował się na nią za aż taką cenę, ale zależy mi bardzo na opinii ludzi, którzy znaja się na tych sensorach, mieli do czynienia ( testowalli) z wieloma myszkami i prze de wszystkim prosze o wyjasnienie dlaczego teoretycznie jedna myszka nadaje sie do grania a druga nawet za jeszcze wieksze pieniadze nie. Głównie rozważam te 3 myszki. Dodam również, że posiadam bezprzewodowa kartę sieciową tp-link i nie jestem pewien czy nie zaklucalo by to ewentualnego działania bezprzewodowego. Daje jeszcze linka do tych sensorów: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Przepraszam, że tak sie rozpisałem, ale po prostu nie chcę żałować zakupu i zastanawiać się potem. Mam nadzieję, że nastepna mysz bedzie mi służyć znowu te co najmniej 5 lat. Dziękuję za poswięcony czas i licze na to, że ktos pomoże mi dokonać własciwego wyboru. Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 02 kwie 2014, 15:20 przez XMan, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: korekta tytułu tematu

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post02 kwie 2014, 15:27

Zacznę od tego, że w ostatnich miesiącach dużo rzeczy zaczelo mi nawalać.

Jakie rzeczy nawalają :?:
Skupiasz się na myszy a może być inny problem ?
Czyściłeś po wielu latach ?
W Menedżerze urządzeń nie ma czasami żółtych wykrzykników lub znaków zapytania ?
Jakie są temperatury ?
Prawidłowe ustawienia ?
Sprawdzałeś myszkę na innym komputerze ?
Sprawdzałeś inne myszki na swoim ?
Sprawdzałeś dokładnie czy nie masz wirusów ?
Chipset, SP1 oraz najnowsze aktualizacje masz zainstalowane ?
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

maciek166

Użytkownik

Post03 kwie 2014, 13:21

Nie. To napewno wina myszki gdyż reinstal robilem niedawno i to samo. Zresztą dzisiaj znowu oddaje kompa na gwarancję gdyz najprawdopodobniej znowu zasilacz, mimo, że odbieralem tydzień temu po miesiecznej naprawie. Chyba oszaleje!!! Także sprawe myszki odkladam zmowu. Jakby ktoś orientował sie od czego może sie tak dziać, że zasilacz pada, mimo że mam BeQuieta 600 W. Czy może byc to spowodowane, tym że główny kabel zasilajacy jest uszkodzony ( mam na mysl ten łaczący przedluzacz z komputerem), czy możliwe aby to przedłuzacz był uszkodzony, czy może mieć jakies znaczenie, że mam podpiety przedluzacz w przedłużacz. Chciałbym odkryc przyczyne, gdyż jak juz znowu to zareklamuje i odczekam swoje, przyniose a tu znowu bedzie to samo to się załamie, chociaz już jestem załamany.. Jak by ktos miał jakies pojecie elektryczne o tym to bedę obserwowal temat z pozyczonego laptopa. Teraz zamierzam kupic jeden przedłuzacz z wieloma gniazdami, odsunąć biurko i podpiac go bezposrednio do gniazdka. Naprawde będę mega wdzieczny za pomoc. Napisze jeszcze, że sprawa z zasilaczem wygląda tak, że pod obciażeniem np. gra w heroes VI lub far Cry 3 po paru minutach komputer restartuje sie i nie może wstać ( tak jakby ktos non stop odcinał zasilanie, przez kilkanascie sekund) potem uruchamia sie ponownie i rózne kody bledów po blue screenie.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post03 kwie 2014, 13:49

Zresztą dzisiaj znowu oddaje kompa na gwarancję gdyz najprawdopodobniej znowu zasilacz, mimo, że odbieralem tydzień temu po miesiecznej naprawie

Bardzo jest prawdopodobne że to są problemy z zasilaczem o czym wcześniej nie wspomniałem :(
Obrazek

maciek166

Użytkownik

Post03 kwie 2014, 18:23

Czyli rozumiem, że myszka mogła ulec uszkodzeniu przez zasilacz??? I czy aż takie szkody mógł wyrządzić zepsuty przedlużacz miomo, ze zadnej spalenizny ani iskrzenia nie było.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post03 kwie 2014, 18:31

Myszka może nie została uszkodzona tylko nieprawidłowo może działać przez zasilacz.
Sprawdzałeś myszkę na innym komputerze ?
Obrazek

maciek166

Użytkownik

Post03 kwie 2014, 20:20

Sprawdzę na innym ale wydaje mi sie, ze po takim czasie miala prawo sie po prostu popsuć. A odnosnie tego zasilacza od czego mógł paść praktycznie od razu po wymianie to masz jakies podejrzenia???

• Reklama

Wróć do „Sprzęt komputerowy”