Problem z zasilaczem od monitora

Wszystkie sprawy związane z samym sprzętem komputerowym
maciek166

Użytkownik

Post17 wrz 2013, 00:44

Witam. Mam głupi problem, mianowicie niedługo po zakupie nowego monitora zauważyłem dziwne dźwieki (piszczenie) nie wiadomo skąd dochodzące. Dopiero po kilku dnia zorientowałem się, że to przy zasilaczu od monitora (tj. przy przedłuzaczu, nie monitorze). Dzieje sie tak tylko jak monitor jest wyłączony. Poczytałem troche o tym i dowiedziałem się, że to przez jakies poluzowane cewki w zasilaczu. Niby głupota ale przy całkowitej ciszy w nocy naprawde to denerwuje ( może faktycznie jestem trochę bardziej wyczulony niż większość ludzi ale co zrobić). I w sumie teraz po jakichs 2 miesiącach postanowiłem, że jednak wymienił bym ten zasilacz aby miec spokój, gdyż monitora przez najbliższe 5-10 lat nie zamierzam wymieniać raczej, chyba że jakas prawdziwa rewolucja będzie. Mój monitor to LG IPS LED 24EA53. I mam tutaj prosbę aby ktos kompetentny poszukał mi odpowiedniego zasilacza , gdyz boję się, że jak jakims cudem kupię nie taki jak trzeba ale pasujący i spali mi monitor. mam nadzieję, że za drugim razem nie bedę miał pecha i ponownego piszczenia. Chyba , że ktoś ma jakies inne sugestie dotyczące rozwiązania mojego problemu to prosze pisać. Z góry dzięki.

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post17 wrz 2013, 09:50

Monitor jest na gwarancji, więc nie widzę problemu.
LG ma gwarancję door-to-door, więc kurier przyjedzie, odbierze sprzęt i dostarczy nowy do domu.
Skontaktuj się z serwisem LG w Polsce i przedstaw sprawę.
Kontakt => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zgłoszenie naprawy => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

maciek166

Użytkownik

Post18 wrz 2013, 00:27

No w sumie tak. Myslałem tez o gwarancji. Ale skoro monitor nie jest w żadnym stopniu uszkodzony tylko ten zasilacz piszczy ( czytałem, ze nie zawsze z tego powodu uznaja gwarancję, gdyz to nie jest żadna wada monitora tylko poluzowane cewki ) a po drugie potrwałoby to pewnie z tydzień albo dwa a jeżeli wystarczy zmienić kabel zasilający to wolałbym uniknąc tego zachodu z wymiana tym bardziej, że jak monitor jest w pełni sprawny, nie widzę nierównomiernego podswietlenia itp. to nie chciałbym ryzykować i potem znowu reklamować. W sumie to zasilacz nawet w normalnym sklepie bym sprawdził ( nie na allegro itp.), odpakował podłączył do prądu ( bo nawet jak jest nie podłączony do monitora, tylko do gniazdka to też piszczy ( sprawdzałem różne opcje od czego to piszczenie dlatego jestem w 100 % pewny, że z działaniem monitora nie ma to nic wspólnego).

• Reklama

Wróć do „Sprzęt komputerowy”