ryglicki1 pisze:Jak się doczytałem 9800xxl od msi to nic innego jak 9800pro tylko ze zmniejszonymi taktowaniami
Więc sam widzisz, że Radeony 9800 z dopiskami w modelu typu XXL, to okrojone wersje pełnowartościowego R9800 PRO.
Poza tym ta z linku podanego przez Ciebie stworzona jest przez producenta, którego spuentowałem w mojej poprzedniej wypowiedzi. Nie ma tu nic do rzeczy, że to stara karta. Produktów elektronicznych nie kupuje się na kilka dni, więc należy stawiać na jakość i markę, a nie na okrojone wersje w zaniżonych cenach. Kolega
ak. napisał, że karta ma nie przekraczać kosztami 220 zł. więc produkt od Sapphire mieści się w tym przedziale. Nie faworyzuję w tym przypadku karty od Sapphire. Może to być inny producent, byleby nie z okrojoną wersją. Najlepiej gdyby była to klasowa HIS Excalibur Radeon 9800 Pro, ale ta jest już praktycznie niedostępna. Piszę tu o konkretnym przypadku karty R9800 Pro.
Lepsza jednak od niej i nowocześniejsza technologicznie będzie GeForce 7300GT na pamięciach DDR3, ale o tą też obecnie trudno na naszym rynku, jeżeli chodzi o wersję na złączu AGP.