Słuchawki do gier [400zł]

Wszystkie sprawy związane z samym sprzętem komputerowym
Rafi66

Użytkownik

Post15 gru 2014, 01:11

Witam.
Szukam słuchawek do gier, czyli najlepiej zamknięte, wokół-uszne z wbudowanym mikrofonem, żeby mi nie zbierał syfu z zewnątrz, ale to nie jest konieczne.
Zależy mi przede wszystkim na wygodzie użytkowania, wytrzymałości (moje logitechy g35 pękły ;x) i dobrym mikro, do tego im dłuższy kabel tym lepiej.
Jeśli chodzi o jakość dźwięku, to nie mam na myśli słuchanie muzyki (choć to czasem też robię), tylko o granie w gry typu Counter Strike, gdzie najlepiej jest słyszeć kroki z jak najdalszej odległości.
Chwalę sobie w Logitechach dźwięk "7.1", na prawdę brzmi to ładnie, do tego mikro w nich ma świetną jakość. Nie wiem jak barwa przekłada się do gier typu FPS, może ktoś mi to wyjaśni? Fajnie było by jakby ktoś zaproponował jakiś odpowiednik, który będzie bardziej wytrzymalszy, bo już się przejechałem na typowych firmach, które produkują słuchawki gamingowe :(
Budżet do 400-450 zł. Aha, mam zintegrowaną kartę dźwiękową, więc jeśli słuchawki będą potrzebowały dodatkowej pomocy, to proszę o napisanie tego.
Moje propozycje to:
    Superlux HMC631 (te dużo osób poleca)
    Sennheiser PC 330 GAME
    Hyperx Cloud Dźwięk Hi-Fi Box
    Sennheiser PC 320
    Qpad QH-90
    Qpad PREMIUM PRO QH-85
    AKG142 HD
Z góry dzięki za pomoc, mili ludzie :)
Ostatnio zmieniony 14 gru 2014, 20:28 przez LupeR, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: przeniosłem z Odtwarzacze MP3/MP4 --> Sprzęt komputerowy

webski

Użytkownik

Post15 gru 2014, 13:47

Powiem Ci tak, nie leć na słuchawki określone jako gamingowe. Jak już chcesz wydać tak dużą ilość pieniędzy, to zainwestuj w jakieś studyjne słuchawki i do tego dokup sobie studyjny mikrofon. Wyniesie Cię podobnie, a gwarantuję, że będziesz lepiej słyszał i miał czystszy dźwięk z mikrofonu.

Słuchawki typu Siberia v2 itd, które są ogłaszane jako typowo gamingowe, są niezłe, ale nie umywają się do tych studyjnych. Poza tym tam często płacisz za gamingową markę. Steelseries, Razer, Creative itd.

Awatar użytkownika
djarta

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post15 gru 2014, 14:12

Superluxy oraz PC330 sa jedynie warte uwagi. :)

• Reklama

Wróć do „Sprzęt komputerowy”