Szukam słuchawek do gier, czyli najlepiej zamknięte, wokół-uszne z wbudowanym mikrofonem, żeby mi nie zbierał syfu z zewnątrz, ale to nie jest konieczne.
Zależy mi przede wszystkim na wygodzie użytkowania, wytrzymałości (moje logitechy g35 pękły ;x) i dobrym mikro, do tego im dłuższy kabel tym lepiej.
Jeśli chodzi o jakość dźwięku, to nie mam na myśli słuchanie muzyki (choć to czasem też robię), tylko o granie w gry typu Counter Strike, gdzie najlepiej jest słyszeć kroki z jak najdalszej odległości.
Chwalę sobie w Logitechach dźwięk "7.1", na prawdę brzmi to ładnie, do tego mikro w nich ma świetną jakość. Nie wiem jak barwa przekłada się do gier typu FPS, może ktoś mi to wyjaśni? Fajnie było by jakby ktoś zaproponował jakiś odpowiednik, który będzie bardziej wytrzymalszy, bo już się przejechałem na typowych firmach, które produkują słuchawki gamingowe

Budżet do 400-450 zł. Aha, mam zintegrowaną kartę dźwiękową, więc jeśli słuchawki będą potrzebowały dodatkowej pomocy, to proszę o napisanie tego.
Moje propozycje to:
- Superlux HMC631 (te dużo osób poleca)
Sennheiser PC 330 GAME
Hyperx Cloud Dźwięk Hi-Fi Box
Sennheiser PC 320
Qpad QH-90
Qpad PREMIUM PRO QH-85
AKG142 HD