Sound Blaster Audigy 0570 vs zintegrowana karta dźwiękowa.

Wszystkie sprawy związane z samym sprzętem komputerowym
Awatar użytkownika
Vi-rus

Użytkownik

Post05 wrz 2014, 14:49

Witam
Dostałem ostatnio kartę dźwiękową Sound Blaster Audigy 0570 i o dziwo po zainstalowaniu karta ta jest gorsza od zintegrowanej karty dźwiękowej. Nie ma w jej ustawieniach nawet equalizera, jedynie opcje od basu, gotowe kategorie typu "living room" itd i coś z dźwiękiem 3D.
Sterowniki jakie zainstalowałem to:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
SB24_VTDRV_LB_1_04_0077.exe - pod XP'ka, próbowałem też starszych, ale dalej to samo.

Czy ta karta jest jednak tak badziewna, że nie idzie komfortowo pograć w starego Counter-Strike 1.6, na muzyce też jest słabo.
W zintegrowanej karcie dźwiękowej "CMedia CMI9761A 5.1 channel AC'97 audio codec" wystarczy że ustawie gotowca typu Soft-Rock i dźwięk jest dla mnie odpowiedni. Nie drażni mi uszu (słuchawki), do podstawowych rzeczy wystarcza.
:: Athlon XP 3000+ :: ASRock K7NF2-RAID :: 2GB RAM DC 400 MHz :: GeForce 7600GT :: SAMSUNG ATA 80GB :: DELTA DPS-350PB-2C ::

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post05 wrz 2014, 16:38

Zobacz jeszcze sterowniki:

oraz:
http://www.hotfix.pl/podlaczenie-nowej- ... e--a76.htm

W razie dalszych problemów proponuję zintegrowaną skoro wszystko na niej dobrze działa ;)
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek

• Reklama

Wróć do „Sprzęt komputerowy”