Chciałbym abyście pomogli mi złożyć dobry zestaw pod wirtualizacje/laby.
A więc tak, mocny procesor wspierający wirtualizacje.
16GB RAMu - mam 4x 4GB Kingstona KHX1600C9D3X2K2/8GX które mógłbym wykorzystać.
HDD >= 250GB
4x 1Gbit Kart sieciowe
Karta graficzna jedynie wymagane 2 złącza DVI/HDMI, do żadnych gier,renderowania grafik/obróbki wideo służyć nie będzie.
Sprzęt pod Wirtualizacje/laby
-
Ostatnio zmieniony 29 mar 2013, 18:19 przez selen, łącznie zmieniany 1 raz.
- seba86mu
Procesor => Intel Core i7-3770 => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Płyta => MSI B75A-G43 => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
RAM =>
HDD (system) => Intel 520 SSD MLC 60GB => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
HDD (dane) => WD Caviar Black 1TB 64MB => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zasilacz => SilentiumPC Deus 500W => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Napęd => Samsung SH-224BB/BEBE => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Obudowa => SilentiumPC Gladius M40 => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Grafika zintegrowana z procesorem wystarczy ?
Razem => 2724 zł.
Chodzi Ci o kartę serwerową ?
Płyta => MSI B75A-G43 => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
RAM =>
selen pisze:32GB RAMu - mam 4x 8GB Kingstona KHX1600C9D3X2K2/8GX które mógłbym wykorzystać
HDD (system) => Intel 520 SSD MLC 60GB => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
HDD (dane) => WD Caviar Black 1TB 64MB => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zasilacz => SilentiumPC Deus 500W => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Napęd => Samsung SH-224BB/BEBE => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Obudowa => SilentiumPC Gladius M40 => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
selen pisze:Karta graficzna jedynie wymagane 2 złącza DVI/HDMI, do żadnych gier,renderowania grafik/obróbki wideo służyć nie będzie.
Grafika zintegrowana z procesorem wystarczy ?
Razem => 2724 zł.
selen pisze:4x 1Gbit Kart sieciowe
Chodzi Ci o kartę serwerową ?
-
- Reklama