Swiecąca plamka na monitorze
-
Witam serdecznie. Jestem tu nowy i widzę, że to fajne forum.Mam pytanie. Kupiłem nowego Della (w kwietniu) Ostatnio zauważyłem, że w okolicach dolnego prawego rogu pojawiła się plamka wielkości około 3 mm. Wygląda jak zajączek świecący od środka. Nie są to piksela. Drażni mnie to, ponieważ widać wyjątkowo na białym tle. Mimo dość dużego doświadczenia z kompami widzę coś takiego pierwszy raz. Czy to podlega gwarancji? (proszę o przeniesienie do Hardware)
Ostatnio zmieniony 07 gru 2014, 19:17 przez LupeR, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: przeniosłem z Problemy --> Sprzęt komputerowy
Powód: przeniosłem z Problemy --> Sprzęt komputerowy
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Ciekawe, myślałem że to bad piksele ale z opisu nie jest to takie jasne. Czy kolor jest zawsze ten sam (na np czarnej, czerwonej, białej tapecie)? Możesz zrobić zdjęcie i podesłać?
-
Na czarnej powierzchni widać dość słabo, na jasnej świeci jak gwiazdka. Gdzieś czytałem że to oducisku, ale to niemożliwe. Laptop bez przenoszenia, zadbany i traktowany delikatnie. Mam w domu kilka lapków traktowanych gorzej i nie mają takich plamek. Jest to chyba coś z podświetleniem, jakiś refleks, odbicie. Napisałem kilka dni temu do Della ale nie mam jeszcze odpowiedzi. Laptop DELL 5537.
- LupeR
Zdjęcie ? Bo bez tego to raczej ciężko zgadnąć
Może coś się pod matryce dostało.

Może coś się pod matryce dostało.
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK
-
Nie mam uprawnień do załączników
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Faktycznie, to może być odcisk, coś mogło być między klawiaturą a matrycą, a może sam klawisz jakiś mocniej wystaje, zobacz z boku.
Ja mam tak w starym lapku, ale ja to go nosiłem na zajęciach czasami za ekran, więc się nie dziwię.
Ja mam tak w starym lapku, ale ja to go nosiłem na zajęciach czasami za ekran, więc się nie dziwię.
- robiwielki
- Kontaktowanie:
Możliwe ze coś wpadło ale to byłby pech
, prędzej bym powiedział ze coś leżało na klawiaturze i "odcisnęło" się. Daj fotkę to popatrzymy czy to co czy raczej coś innego. 

Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
Wykluczam odcisk. Raczej jakiś refleks od środka na wewnętrzną powierzchnię matrycy. tak wygląda jakby świeciło od spodu. Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Ewidentnie uszkodzenie matrycy w tym miejscu. Teraz to czy podlega to gwarancji to niestety dobra wola serwisu. Uznają za uszkodzenie mechaniczne, bo tak zawsze robią, pytanie czy wymienią matrycę. Wątpię, ale to z własnego doświadczenia
- robiwielki
- Kontaktowanie:
Ryzyk fizyk, można spróbować oddać na gwarancie i to zależy czy się trafi spoko "koleś" czy też nie. 

Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.
-
- Reklama