jest to moj pierwszy post wiec klaniam sie

Niestety nie jestem komputerowym geniuszem, ale zanim napisalem post tutaj przeszukalem pol internetu w poszukiwaniu rozwiazania, niestety wszystkie rzowiazania jakie znalazlem zawiodly dlatego jestescie moja ostatnia deska ratunku. Do rzeczy..wpialem nowa karte graficzna ale system jej nie widzi, owa karta to Gigabyte GV-R485-512H-B. Instalowalem chipset plyty glownej, instalowalem sterowniki catalyst w wersji 11.11 (po instalacji wyskoczyl komunikat ze wystapily ostrzezenia - niestety nie moge wyswietlic dziennika), odinstalowywalem sterowniki integry - nic nie pomoglo. Plyta glowna jaka posiadam to Asus P8Z68-V LX. Kombinowalem w biosie, ktory mnie troche przerazil po pierwszym wlaczeniu bo to EFI, ktorego nigdy wczesniej nie widzialem. W kazdym badz razie ustawilem port PCI-E jako pierwszy do odczytu. I dalej nic sie nie dzieje. Po przelaczniu monitora na DVI wraca z powrotem na D-Sub. Wiatrak w karcie sie kreci, port PCI-E czyscilem sprezonym powietrzem. Jeszcze dodam, ze system operacyjny to Windows 7 64bit, zasilacz OCZ Stealth Xstream 2 - 500W, a obecna karta graficzna to interga Radeon HD 3000.
Macie jakies pomysly co z tym zrobic?
Bede bardzo wdzieczny za pomoc
Pozdrawiam