system widzi urządzenia USB ale nie instaluje

Wszystkie sprawy związane z samym sprzętem komputerowym
zbigov

Użytkownik

Post07 cze 2014, 22:19

Witajcie!
Mój system (W7) rejestruje obecność urządzenia USB w porcie (pendrive, czy inne), ale komunikuje, że jest problem z instalacją sterownika do danego urządzenia. Próbowałem włączać i wyłączać główny koncentrator USB, ponownie go instalować, a nawet instalowałem ponownie stery do chipsetu (toshiba c660 na intelu i3). To wszystko nic nie pomogło.

Jeśli ma ktoś jakiś pomysł, to bardzo będę wdzięczny :) Pozdrawiam!
P.S. Potrzebuję pomocy na szybko, więc jeśli zdublowałem niechcący temat, to z góry przepraszam.

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post08 cze 2014, 00:21

Zobacz w biosie czy nie ma opcji jakiejś od wyłączenia USB, bo jak rozumiem porty w ogóle nie działają?
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

zbigov

Użytkownik

Post08 cze 2014, 09:48

No właśnie jest tak, że porty działają i jest ładowanie jak podłączę np. telefon, system daje komunikat, że odnalzł sterownik dla urządzenia ale napotkał kłopot przy jego instalacji. Może chodzi o jakieś ustawienia administracyjne...?

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post08 cze 2014, 15:47

Masz zainstalowany Service Pack 1 ?
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

zbigov

Użytkownik

Post08 cze 2014, 19:51

Jak najbardziej tak (W7 Home Premium)

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post09 cze 2014, 00:22

Raczej wątpię, że to ustawienia systemu. Można to w sumie sprawdzić jeszcze poprzez utworzenie w trybie awaryjnym (nie zwykłym) drugiego konta, aby ustawienia zwykłe nie były kopiowane. Potem na tym koncie sprawdź.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

zbigov

Użytkownik

Post12 cze 2014, 00:00

Dzięki za pomoc. tego akurat
cosik_ktosik pisze:Raczej wątpię, że to ustawienia systemu. Można to w sumie sprawdzić jeszcze poprzez utworzenie w trybie awaryjnym (nie zwykłym) drugiego konta, aby ustawienia zwykłe nie były kopiowane. Potem na tym koncie sprawdź.
nie próbowałem (ale dzięki za sposób - może kiedyś wypróbuję), ale pomogło za to co innego. trochę byłem zaskoczony, ale... był na tym kompie (koleżanki) zainstalowany od nowości McAfee do internetu i antywirus. był już po okresie próbnym i żądał wykupienia subskrypcji. Odinstalowałem dziada i wszystko wróciło do normy. na jego miejsce zainstalowałem koleżance poczciwego i darmowego Avasta... :)
Może się przyda i Wam to moje małe doświadczenie... :)
Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki!

• Reklama

Wróć do „Sprzęt komputerowy”