Wolny Dysk Samsung F1 640gb

Wszystkie sprawy związane z samym sprzętem komputerowym
Magik

Użytkownik
Posty: 27
Rejestracja: 02 gru 2008, 22:52

Wolny Dysk Samsung F1 640gb

Post23 gru 2008, 11:49

Więc tak, sam Dysk jest pod SATA II, płyta do której jest podłączony to Abit NF7.
Dysk jest ustawiony w trybie DMA jeżeli dostępne. W zakładce error scan wszystkie sektory na zielono. Tutaj screen z Health:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Posty: 21301
Rejestracja: 13 lis 2008, 01:17
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:

Wolny Dysk Samsung F1 640gb

Post23 gru 2008, 11:54

:shock: transfer faktycznie leży. Daj jeszcze zakładkę Info.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Magik

Użytkownik
Posty: 27
Rejestracja: 02 gru 2008, 22:52

Re: Wolny Dysk Samsung F1 640gb

Post23 gru 2008, 12:33

Obrazek

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Posty: 21301
Rejestracja: 13 lis 2008, 01:17
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:

Wolny Dysk Samsung F1 640gb

Post23 gru 2008, 12:58

Wygląda, że wszystko jest w porządku, tylko coś z transferem. Próbowałeś odinstalować kanał dysku w menedżerze urządzeń?
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Magik

Użytkownik
Posty: 27
Rejestracja: 02 gru 2008, 22:52

Re: Wolny Dysk Samsung F1 640gb

Post24 gru 2008, 17:05

no właśnie w tym problem, że nie mam podstawowego kanału ide itd
Obrazek
jest tam niezainstalowany kontroler raid, ale jego chyba nie trzeba instalować jeżeli mam tylko jeden dysk?

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Posty: 21301
Rejestracja: 13 lis 2008, 01:17
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:

Wolny Dysk Samsung F1 640gb

Post24 gru 2008, 20:44

Ale do kontrolera RAID może być podłączony Twój dysk. Z drugiej strony systemu byś raczej nie zainstalował.

Sprawdzałeś system na obecność wirusów?
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Magik

Użytkownik
Posty: 27
Rejestracja: 02 gru 2008, 22:52

Re: Wolny Dysk Samsung F1 640gb

Post31 gru 2008, 11:55

Problemu z F1 już nie mam, nie wiem do końca o co chodziło, anyway przy okazji mojego tematu, chciałem zapytać o problem, ale nie mój. Kolega ma problem z dyskiem? W każdym razie pokazuje mu się komunikat
Disk Boot Failure Insert System Disk And Press Enter

system nie za każdym razem chce się uruchamiać, HD Tune pokazuje ewidentne błędy jak na screen'ie:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

da się coś z tym jeszcze zrobić, jest już dość stary..

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Posty: 21301
Rejestracja: 13 lis 2008, 01:17
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:

Wolny Dysk Samsung F1 640gb

Post31 gru 2008, 12:00

Tylko zerowanie + ręczny remap, ale ten dysk jest już ewidentnie uszkodzony.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)



  • Reklama

Wróć do „Sprzęt komputerowy”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości