Wymiana grafiki i pc się nie uruchamia.
-
Witam Was. Problem polega na tym że po wymianie karty graficznej komputer się nie uruchamia. Mam kartę Radeon R9 270X którą zamieniłem na GeForce GTX 970. Zasilacz to Corsair CX750M, płyta Gigabyte GA-B75M-D3V (Intel B75) - VGA wątpię żeby to był zasilacz robiłem też restart biosu i nie wiem czy kupiłem wadliwą płytę? Miał ktoś podobny problem albo wiecie co mogło pójść nie tak? Jak do jutra nie znajdę rozwiązania to pójdę do sklepu na reklamację ale z ciekawości pytam co mogło być nie tak.
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
No a na starej grafie wszystko działa oki?
Mój kanał YouTube - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- XMan
Tak zmieniałeś kartę:
http://www.hotfix.pl/zmiana-karty-grafi ... e--a74.htm
http://www.hotfix.pl/zmiana-karty-grafi ... e--a74.htm
UWAGA !
Najczęściej popełnianym błędem jest wyjęcie starej karty graficznej i podłączenie nowej, bez uprzedniego odinstalowania sterowników po poprzedniej karcie.
W ten sposób popełniony błąd skutkuje najczęściej problemami z uruchomieniem systemu operacyjnego, a konkretnie z niemożnością jego uruchomienia.
-
Problem rozwiązany. Musiałem zrobić aktualizacje biosu. Oczywiście najpierw odinstalowałem sterowniki starej karty i użyłem CClenera. Problem się już pojawiał na ładowaniu bios bo komputer się w tym momencie zamrażał i nie mogłem wejść w ustawienia. Ale jak pisałem po aktualizacji biosu karta pracuje i pc się uruchamia bez problemu.
-
- Reklama