Zmiana Procesora i karty graficznej

Wszystkie sprawy związane z samym sprzętem komputerowym
Hellsing

Użytkownik

Post18 lut 2011, 21:34

Witam chciałbym kupić nowy sprzęt. Dokładnie procesor i kartę graficzną.

Konfiguracja:
Właściwości płyty głównej:
Producent Gigabyte Technology Co., Ltd.
Nazwa K8M800-8237 >> czyli karta pod agp.

Karta graficzna: Saphire Radeon 3650 HD. Dlaczego wymieniam? Wyłącza się przy każdej okazji. Tzn resetuje się akcelerator graficzny. Raczej się już tego ekhm...gówna, nie da naprawić...Przy karcie nic nie kombinowałem, nie podkręcałem itd. Chciałbym dowiedzieć się jakie są jeszcze karty pod agp x8 z szyną 128 mb (a może lepiej <joke>)

Procesor: AMD sempron 2500+ 1,44 Ghz. No i tutaj najlepszy na jaki można wymienić lub najlepszy w stosunku jakość/cena

Ram: 2x512 mb.

Zasilacz: Corsair 400 W, więc raczej tutaj nie będzie problemu ;p

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post19 lut 2011, 05:37

Ram: 2x512 mb.

- czyli w sumie 1024 MB :(
Na dzisiejsze czasy to strasznie mało.
Wystarczy włączyć lepszą grę lub przeglądarkę a do tego antywirus też "ładnie ciągnie" :shock:
Również mam płytę GIGABYTE i jak miałem 1024 MB. RAM-u to były różne "cyrki", problemy a nawet BSOD-y.
Dołóż min. dwa razy więcej pamięci i zmień sterowniki do karty graficznej.
Jak dołożyłem pamięć to od razu zainstalowały mi się nowsze /nie najnowsze/ sterowniki do zintegrowanej karty graficznej.
Widzę że masz lepszy sprzęt niż ja mam i moim zdaniem szkoda kasy, warto sprawdzić inne rozwiązania/porady.
Karta graficzna: Saphire Radeon 3650 HD. Dlaczego wymieniam? Wyłącza się przy każdej okazji. Tzn resetuje się akcelerator graficzny. Raczej się już tego ekhm...gówna, nie da naprawić...

- tu się mylisz i to b. dużo ;)
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
kliszka

Użytkownik
Kontaktowanie:

Post19 lut 2011, 08:58

Ile pieniędzy na to chcesz przeznaczyć ? I co Ciebie dokładnie interesuje ? tzn. czy to ma być coś na bazie procesora Intela czy AMD ?
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.- Stanisław Lem

Hellsing

Użytkownik

Post20 lut 2011, 12:52

To ma pasować do siebie :D Mogę przeznaczyć z 300zł + tyle za ile sprzedam tego radeona.

Co do karty to akcelerator wyłącza się przy każdej okazji: oglądania filmów, grania w prawie każde gry (tutaj zależy od silnika gry), a nawet przeglądania internetu. Co za tym idzie monitor na jakieś 5-10 sec się wyłącza, a gdy akcelerator wyłączy się trzeci raz podczas jednej sesji programu monitor w ogóle traci sygnał i trzeba resetować kompa. Próbowałem już każdych sterowników i im nowsze tym gorsze więc jadę na "Catalyst 10.8 HOTFIX for HD2k/HD3k/HD4k AGP cards for Windows XP 32-bit Edition" no ale teraz wyszły nowe stery 16. lutego więc może akurat.

@edit
No dodałbym ramu, ale nie wiem czy moja płyta główna pociągnie więcej niż 1024 mb.

-- 20 lut 2011, 13:52 --

Odświeżam. Znajdzie się ktoś z pomocą? ;d

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post24 lut 2011, 09:22

Witam, nie widzę tej płyty jakoś na stronie gigabyte, możesz jej poszukać i dać link?
Widzę ECSa o tej nazwie, to nie pomyłka?
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
kliszka

Użytkownik
Kontaktowanie:

Post24 lut 2011, 18:40

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników - to Twoja płyta .. na pewno nie firmy Gigabyte Technology Co
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post25 lut 2011, 20:29

Co do pamięci dla tego ECSa:
? 2 x 184-pin DDR DIMM socket support up to 2 GB
? Support DDR400/333/266/200 DDR SDRAM
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

• Reklama