Witam. Mam problem z dźwiękiem , a mianowicie z kartą dźwiękową , sterownikami do niej i samym odtwarzaniem dźwięku np. na stronach takich jak wrzuta.pl . Podczas gdy chcę odtworzyć dźwięk np na wrzucie dosłownie nic się nie dzieje , pasek ładowania rusza do przodu , a dźwięku jak nie było tak i nie ma. Dodam jeszcze , że tylko samo ładowanie , czy buforowanie idzie do przodu , ponieważ ,pasek, odpowiedzialny za pokazywanie nam momentu odtwarzania ani drgnie.
Problem jest dość drażliwy , ponieważ już od dłuższego czasu nie mam dostępu do dźwięku.
Jeżeli ktoś by był na tyle miły , żeby mi pomóc, to proszę pisać na gg (
xxxxxxxx - niewidoczny , więc pisać śmiało) ,ponieważ mam bardzo słabą pamięć jeżeli chodzi o takie strony i mogę na nią wejść po kilku miesiącach ^^ .
Z góry dziękuję i czekam
-- 15 sie 2011, 10:23 --Hmm dodam jeszcze , że zupełnie nic mi nie wykrywa w Panel Sterowania -> Dźwięki i Urządzenia żadna opcja nie jest dostępna w zakładkach Głośność , Audio , Głos .
a to dane , w miarę mojej intuicji szukania
Komputer:
AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5200+ 2.70 GHz. 2,00 GB RAM
System:
Microsoft Windows XP
Home Edition
Wersja 2002
Dodatek Service Pack 3
Menedżer urządzeń :
:Inne urządzenia (te , których nie mogę zainstalować , bo nie mogę znaleźć do nich ster.)
-Kontroler Ethernet
-Kontroler magistrali zarządzania systemem
- nieznane urządzenie (?)
- urządzenie audio na High Definition Audio
: Karty graficzne
-ATI Radeon HD 5600 Series
:Kontrolery dźwięku, wideo i gier
- ATI High Definition Audio Device (i tutaj mi się spiera karta dźwiękowa , a raczej sterowniki z Realtekiem , sam nie wiem , które powinny być na komputerze)
Wstawię także cytat z pewnej strony , gdzie ktoś radził jak zainstalować sterownika do karty dźwiękowej
"Trzeci sposób instalacji sterownika do karty dźwiękowej HD.
Zainstalowaliśmy poprawkę Microsoft UAA Bus Driver oraz sterownik do karty dźwiękowej.
1. W "Menadżerze Urządzeń" w sekcji "Urządzenia systemowe" odszukujemy zaznaczonej pozycji "PCI Device"
2. Wybieramy opcję "Aktualizuj sterownik", po czym wykryta zostanie karta dźwiękowa.
3. Jeżeli nie zostanie zainstalowana ona automatycznie, wybieramy "Aktualizuj sterownik' na nowo wykrytym nieznanym urządzeniu (karcie dźwiękowej).
4. Uruchamiamy ponownie komputer i cieszymy się dźwiękiem.
P.S. Obecnie (w przypadku najnowszych płyt głównych) po włożeniu płytki ze sterownikami do napędu instalacja poprawki KB888111, a następnie sterownika do karty dźwiękowej jest w pełni zautomatyzowana.
P.S.2 Po zainstalowaniu sterowników do karty dźwiękowej zaleca się ponowną instalację bibliotek DirectX -> Instrukcja instalacji bibliotek DirectX 9.0c"
Otóż wracając do cytatu u mnie nie ma czegoś takiego jak "PCI Device" w "Urządzenia systemowe" I sam nie wiem czy jest to spowodowane tym , że nie może zlokalizować u mnie karty dźwiękowej , czy z innych , również mi nie znanych
powodów ; /.
Tutaj daję link do tej strony :
http://www.hotfix.pl/instalacja-sterownika-do-karty-dzwiekowej-hd-high-definition-audio-controller--a33.htm Proszę o pomoc
Pozdrawiam .
Na GG nie pomagamy,
XMan.