Zrobiłem wg wskazówek (wcześniej odinstalowując sterowniki, używając Ccleaner i uruchamiając ponownie komputer po każdej instalacji). Następnie zamiast sterownika w wersji R2.50 zainstalowałem tego w wersji R2.03 (równiez najpierw odistalowałem wersje R2.50, wyłączyłem komputer, użyłem Ccleanera i ponownie DirectX). Gdy to nie skutkowało w punkcie 2 zmieniłem Microsoft UAA Bus Driver - KB888111 na ten drugi zajmujący więcej miejsca (pojawiła sie informacja ze nie jest konieczna instalacja). Probowałem wszystkich trzech mozliwosci zainstalowania sterowników Realteka z instrukcji. Probowałem tez aktualizować z płyta jednak to rowniez nie pomoglo (na płycie jest Realtek w wersji 1.67). W pewnym momencie instalacji z płyty pojawił sie komunikat że brakuje pliku RtkHDAud.sys z: Realtek HD Audio Installation Disk.
Kable od głosników są podłączone. W Menedżerze urządzeń w Innych urządzeniach widnieje żółty wykrzyknik przy nazwie "USB Device". Probowałem to aktualizować lub odłączyc tak jak było w punkcie z instalacją sterowników ale nadal nic.