Brak dźwięku po instalacji systemu operacyjnego.
-
gdy instaluję te sterowniki pokazuje się komunikat ze instalowane oprogramowanie nie przeszlo testow zgodnosaci z systemem i ze moga wystapic problemy systemu. czy mimo to mam kontynuować?
-
Czy te sterowniki które mam usunać to: High Definition Audio Driver Package KB888111 ?
-
nie wiem mam tylko płytkkę coś związane z grafiką. Gigabayte technology czy coś takiego.
-- 27 lip 2010, 20:54 --
Nazwa płyty głównej Intel Grand County D101GGC (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN)
Mikroukład płyty głównej ATI Radeon Xpress 200
Karta dźwiękowa Realtek ALC861 @ ATI SB450 - High Definition Audio Controller
-- 27 lip 2010, 20:54 --
Nazwa płyty głównej Intel Grand County D101GGC (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN)
Mikroukład płyty głównej ATI Radeon Xpress 200
Karta dźwiękowa Realtek ALC861 @ ATI SB450 - High Definition Audio Controller
-
w tym programie pokazuje się że płyta główna i mikroukład płyty głównej jest nieznany a karty dźwiękowej w ogóle nie ma. Jest tylko ID płyty głównej.
-
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
To chyba to.
-- 27 lip 2010, 12:07 --
XMan mam zainstalować Aida32? Wyżej podałam nazwy płyty głównej itp.
To chyba to.
-- 27 lip 2010, 12:07 --
XMan mam zainstalować Aida32? Wyżej podałam nazwy płyty głównej itp.
-
Ale jak to w Panelu sterowania nie ma -> System
-
no i zrobiłam już punkt 4. i co dalej.? głośniki dalej nie działają. uruchomić komputer drugi raz ? jak je zainstalowac.?
-
Mam problem w punkcie 1. Gdy pobrałam ten program i rozpoczęłam instalacje pokazał się komunikat : Instalator nie był w stanie znaleźć komponentów do instalacji przy bieżącym systemie sprzętowym i konfiguracji oprogramowania. Należy sprawdzić obecność koniecznego oprogramowania i sprzętu.
-
-
Cześć! Też mam problem. Potrzebuje sterowników. a Jestem kompletnie zielona w tych sprawach i proszę o pomoc. Oto informacje:
System Operacyjny: Microsoft Windows XP Professional
Nazwa Płyty Głównej: Intel Grand County D101GGC (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN)
Mikroukład płyty głównej: ATI Radeon Xpress 200
Karta dźwiękowa: ATI SB450 High Definition Audio Controller
System Operacyjny: Microsoft Windows XP Professional
Nazwa Płyty Głównej: Intel Grand County D101GGC (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN)
Mikroukład płyty głównej: ATI Radeon Xpress 200
Karta dźwiękowa: ATI SB450 High Definition Audio Controller
Ostatnio zmieniony 26 lip 2010, 21:18 przez klaudius____xd, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Panowie, dziękuję za pomoc.
Pomogło ściągnięcie pod toshibę:
"Sound Utility to Turn Mute Off After Upgrading", co prawda jest to narzędzie prz upgred-zie do Visty, ale w tym przpadku też pomogło.
Bardzo dziękuję za poświęcony mi czas i będę "śledzić" wątek, bo bardzo ciekawy.
-- 21 cze 2012, 18:59 --
Xmen, instalowałam wszystko co mi sugerowaliście. Zainstalowałam tylko SP3, bo gdzieś wyczytałam, że SP3, jest uzupelnieniem i kwitesencją 1 i 2... nie wiem.
Nie instalowałam nic dodatkowego, bo nie wiedziałam czy nie będzie potrzebny znów format (szkoda mi było zachodu):)
Dzisiaj zajmę się wszelkimi narzędziami potrzebnymi.
Jeszcze raz wielka buźka za pomoc. Jak będziecie się bujać w lubuskim, wiszę Wam dużego browara!!!!
Pomogło ściągnięcie pod toshibę:
"Sound Utility to Turn Mute Off After Upgrading", co prawda jest to narzędzie prz upgred-zie do Visty, ale w tym przpadku też pomogło.

Bardzo dziękuję za poświęcony mi czas i będę "śledzić" wątek, bo bardzo ciekawy.
-- 21 cze 2012, 18:59 --
Xmen, instalowałam wszystko co mi sugerowaliście. Zainstalowałam tylko SP3, bo gdzieś wyczytałam, że SP3, jest uzupelnieniem i kwitesencją 1 i 2... nie wiem.
Nie instalowałam nic dodatkowego, bo nie wiedziałam czy nie będzie potrzebny znów format (szkoda mi było zachodu):)
Dzisiaj zajmę się wszelkimi narzędziami potrzebnymi.
Jeszcze raz wielka buźka za pomoc. Jak będziecie się bujać w lubuskim, wiszę Wam dużego browara!!!!
-

Proszę:
-- 20 cze 2012, 18:05 --
Aha, mikrofonu nie mam.
-- 20 cze 2012, 18:05 --
Aha, mikrofonu nie mam.
-
-
- PCI odłączyłam
- Wpisu o magistrali nie ma.
Karty nie chce zainstalować:( Procedura przebiega, ale po reboocie nie widzi jej.
-- 19 cze 2012, 19:25 --
Zrobiłam jeszcze raz co mi Panowie radziliście....dźwięk wrocil ale nadal cichy....
-- 19 cze 2012, 21:51 --
Dźwięk jest odrobinę głośniej... Ale tylko przy podłączeniu zewnętrznych głośników. Po odłączeniu głośniki wbudowane nic z siebie nie dają:) Panowie, co dalej?
- Wpisu o magistrali nie ma.
Karty nie chce zainstalować:( Procedura przebiega, ale po reboocie nie widzi jej.
-- 19 cze 2012, 19:25 --
Zrobiłam jeszcze raz co mi Panowie radziliście....dźwięk wrocil ale nadal cichy....
-- 19 cze 2012, 21:51 --
Dźwięk jest odrobinę głośniej... Ale tylko przy podłączeniu zewnętrznych głośników. Po odłączeniu głośniki wbudowane nic z siebie nie dają:) Panowie, co dalej?
-
Odinstalowałam, przeczyściłam CCcleanerem i teraz mam problem w urządzeniach systemowych z PCI device (żółtyy wykrzyknik -nie wychodzi ani automatyczne szukanie sterowników ani z lokalicaji, sterowniki do karty nie zainstalowały się - system jej nie widzi - dźwięku nie ma, nawet cichego - jakiś przełom jest, wierzę, że jesteśmy na dobrej drodze:)
-
- Reklama