Najpierw wypisze te dane :p
Nazwa płyty głównej: Asus P5VD2-MX (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, LAN)
Mikroukład płyty głównej: VIA P4M890
Karta dźwiękowa: Analog Devices AD1986A @ VIA VT8237A High Definition Audio Controller
Windows: Windows Vista Home Premium
I teraz napisze wam o moim problemie:
Niedawno, bo jakiś miesiąc temu miałem formatowanie komputera. Postanowiłem go zrobić z powodu bardzo przymulonego chodzenia go. Format zrobił mi mój kuzyn po czym wgrał Windowsa Viste. Następnie wgrał jakieś steowniki podstawowe tj. te z płyty dołączonej do zestawu (była to płyta do płyty głównej jak dobrze pamiętam) i te inne np. do karty dźwiękowej i monitora. Wszystko chodziło normalnie, do czasu. Pare dni temu chciałem podłączyć mikrofon do komputera i porozmawiać z kolegami na ts (Team Speak) . I tutaj moje zdziwienie. Mikrofon tak jak by go nie czytało. Tak więc postanowiłem poszukać na necie jakiś sterowników które by ten mikrofon uruchomiły. I nic. Znalazłem tylko taki poradnik w którym pisało że należy usunąć sterownik zrestartować komputer, i gdy będzie się włączał od nowa to on sam pobierze sobie najnowszą wersje tego sterownika. Tak więc zrobiłem tak i nic. Jeszcze gorzej. Teraz to nawet głośniki nie działają. I w tym rzecz. Bardzo bym was prosił o pomoc. Co zrobić aby te głośniki od nowa działały. Srał pies z mikrofonem. Najważniejsze aby działały głośniki. A jeżeli byście byli w stanie pomóc to proszę również o pomoc z mikrofonem.
Pozdrawiam i liczę na szybką pomoc.