Na razie pomaga tylko zainstalowanie C-Media AC97 Audio Drivers 23 kwiecie_ 2004 ale i tak dochodzi tylko do 94% i koniec wtedy restart kompa i gra muzyka
Nieprawidłowy sterownik DirectSound - kod błędu 88780078.
-
piotrek413

Niestety nie pomaga zainstalowanie kodeków
Na razie pomaga tylko zainstalowanie C-Media AC97 Audio Drivers 23 kwiecie_ 2004 ale i tak dochodzi tylko do 94% i koniec wtedy restart kompa i gra muzyka
Ale po zresetowaniu komputera trzeba od nowa instalować. Może znacie coś co działa na tej samej zasadzie jak C-Media AC97 Audio Drivers 23 kwiecie_ 2004 ale instalacja dojdzie do 100%
- seba86mu

piotrek413, spróbuj dokonać ręcznej instalacji sterownika C-Media AC97 Audio Drivers 23 kwiecień 2004, czyli:
Wejdź w Menadżer Urządzeń i rozwiń drzewko:
+ Kontrolery dźwięku, wideo i gier
W pozycji C-Media Audio Device (bądź podobnie, chodzi o kartę dźwiękową) kliknij "Aktualizuj sterownik", wybierz "Nie, nie tym razem, następnie "Zaawansowane ...."), wskaż ręcznie z dysku twardego folder sterownika, czyli C-Media AC97 Audio Drivers 23 kwiecień 2004, po czym kliknij OK.
Po pomyślnej instalacji uruchom ponownie komputer.
Wejdź w:
Start -> Panel sterownia -> Dźwięki i urządzenia audio -> zakładka "Audio" -> w pozycji "Odtwarzanie dźwięku" sprawdź, czy jest wybrana Twoja karta dźwiękowa (C-Media AC'97 Audio). Jeżeli nie, to wybierz ją -> Zastosuj, Ok.
Jeżeli to nie pomoże, to odinstaluj sterownik C-Media poprzez "Dodaj lub usuń programy" w "Panelu sterowania", a jeżeli tam nie ma wpisu, to z poziomu Menadżera Urządzeń. Teraz spróbuj zainstalować sterownik -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Przed rozpoczęciem instalacji rozpakuj pobrane archiwum sterownika.
W pozycji C-Media Audio Device (bądź podobnie, chodzi o kartę dźwiękową) kliknij "Aktualizuj sterownik", wybierz "Nie, nie tym razem, następnie "Zaawansowane ...."), wskaż ręcznie z dysku twardego folder sterownika, czyli C-Media AC97 Audio Drivers 23 kwiecień 2004, po czym kliknij OK.
Wejdź w:
Start -> Panel sterownia -> Dźwięki i urządzenia audio -> zakładka "Audio" -> w pozycji "Odtwarzanie dźwięku" sprawdź, czy jest wybrana Twoja karta dźwiękowa (C-Media AC'97 Audio). Jeżeli nie, to wybierz ją -> Zastosuj, Ok.
Jeżeli to nie pomoże, to odinstaluj sterownik C-Media poprzez "Dodaj lub usuń programy" w "Panelu sterowania", a jeżeli tam nie ma wpisu, to z poziomu Menadżera Urządzeń. Teraz spróbuj zainstalować sterownik -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Przed rozpoczęciem instalacji rozpakuj pobrane archiwum sterownika.
-
kamil199

seba może Ty masz jakiś pomysł żeby ten mój dźwięk działał?
- seba86mu

kamil199, na pewno podawałeś już tutaj te dane, ale proszę o nie jeszcze raz:
Otwórz program -> Komputer -> Podsumowanie -> spisz informacje z pozycji:
-> Nazwa płyty głównej
-> Mikroukład płyty głównej
-> Multimedia (karta dźwiękowa)
Podaj aktualny screen z Menadżera Urządzeń oraz z Dodaj lub usuń programy (tak aby widoczna była cała lista, w razie czego dwa screeny).
Otwórz program -> Komputer -> Podsumowanie -> spisz informacje z pozycji:
-> Nazwa płyty głównej
-> Mikroukład płyty głównej
-> Multimedia (karta dźwiękowa)
Podaj aktualny screen z Menadżera Urządzeń oraz z Dodaj lub usuń programy (tak aby widoczna była cała lista, w razie czego dwa screeny).
- kesior12

- Kontaktowanie:
seba86 jestes? looknij do tylku bo mam prosbe, zebys mi pomogl z ta druga, lepsza karta dzwiekowa moze ona zadziala. (post z info jest na 50stronie)
Pomogles mi? Dzieki, jestes wielki. Bardzo mi pomogles? Upomnij sie o pochwale!

- seba86mu

kesior12 czy sterowniki do chipsetu płyty głównej masz zainstalowane, bo już się pogubiłem 
Jak masz szybkie łącze to pobierz i spróbuj zainstalować sterownik -> Sound Blaster Audigy SE Drivers.
Nie gwarantuję, że zadziała, ale spróbuj.
Jak masz szybkie łącze to pobierz i spróbuj zainstalować sterownik -> Sound Blaster Audigy SE Drivers.
-
kamil199

Komputer : Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
SP 3
Jak byś mógł mi napisać co po kolei mam usunąć co po kolei zmienić i co po kolei zainstalować bo już sam nie wiem co źle robię że to nie chce się naprawić. Dzięki za pomoc.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
SP 3
Jak byś mógł mi napisać co po kolei mam usunąć co po kolei zmienić i co po kolei zainstalować bo już sam nie wiem co źle robię że to nie chce się naprawić. Dzięki za pomoc.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Ostatnio zmieniony 26 lip 2010, 06:53 przez XMan, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: przeniosłem raport z Everesta na zewnętrzny serwer.
Powód: przeniosłem raport z Everesta na zewnętrzny serwer.
- XMan

kamil199
- odinstaluj sterowniki od karty dźwiękowej w ,,Dodaj lub usuń programy, przeczyść komputer CCleanerem.
Zainstaluj sterowniki do płyty głównej Intel Chipset Drivers .
Zainstaluj Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Będą problemy to sprawdź Realtek High Definition Audio Driver R1.81 (Win. XP).
Zakładam że UAA już zainstalowałeś.
Poradnik : Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Jeżeli miałeś wirusy to załóż temat w dziale Bezpieczeństwo
z dokładnym opisem problemu, podaj logi wg. tego regulaminu.
Po skasowaniu wirusów być może będzie potrzebna naprawa systemu.
Konsola odzyskiwania systemu Windows XP.
- odinstaluj sterowniki od karty dźwiękowej w ,,Dodaj lub usuń programy, przeczyść komputer CCleanerem.
Zainstaluj sterowniki do płyty głównej Intel Chipset Drivers .
Zainstaluj Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Będą problemy to sprawdź Realtek High Definition Audio Driver R1.81 (Win. XP).
Zakładam że UAA już zainstalowałeś.
Poradnik : Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Jeżeli miałeś wirusy to załóż temat w dziale Bezpieczeństwo
z dokładnym opisem problemu, podaj logi wg. tego regulaminu.
Po skasowaniu wirusów być może będzie potrzebna naprawa systemu.
Konsola odzyskiwania systemu Windows XP.
- kesior12

- Kontaktowanie:
seba86mu pisze:kesior12 czy sterowniki do chipsetu płyty głównej masz zainstalowane, bo już się pogubiłem
mam zainstalowane (to co mi podales pierwsze bo na 2 byl error) ale potem jeszcze chyba musze cos pozmieniac, zeby mi ta druga dzialala co nie?

- XMan

kesior12
Podłączenie nowej karty dźwiękowej. Wyłączenie zintegrowanej karty dźwiękowej w BIOS-ie.
Ustawiasz/włączasz kartę Sound Blaster Audigy.
Sterowniki Sound Blaster Audigy SE Drivers.
Start -> Panel sterowania -> Dźwięki i urządzenia audio -> zakładki Audio oraz Głos
sprawdź czy masz wybraną kartę dźwiękową Sound Blaster Audigy...
Jeżeli nie to wybierz ją -> Zastosuj -> OK.
/ masz screeny w poradniku /.
Podłączenie nowej karty dźwiękowej. Wyłączenie zintegrowanej karty dźwiękowej w BIOS-ie.
Ustawiasz/włączasz kartę Sound Blaster Audigy.
Sterowniki Sound Blaster Audigy SE Drivers.
Start -> Panel sterowania -> Dźwięki i urządzenia audio -> zakładki Audio oraz Głos
sprawdź czy masz wybraną kartę dźwiękową Sound Blaster Audigy...
Jeżeli nie to wybierz ją -> Zastosuj -> OK.
/ masz screeny w poradniku /.
-
piotrek413

seba86mu pisze:piotrek413, spróbuj dokonać ręcznej instalacji sterownika C-Media AC97 Audio Drivers 23 kwiecień 2004, czyli:
Wejdź w:
Niestety nic nie pomaga jest tak samo jak było. Czyli w internecie mogę słuchać muzyki w grach też a w winampie nie.
- XMan

Niestety nic nie pomaga jest tak samo jak było. Czyli w internecie mogę słuchać muzyki w grach też a w winampie nie.
Czy na innych odtwarzaczach np. WMP możesz odtwarzać muzykę ?
Jeżeli tak to będzie znaczyć że masz problem tylko z Winampem, odinstaluj, przeczyść komputer CCleanerem
i zainstaluj najnowszą wersję lub starszą.
Jakich plików nie odtwarza, MP3 czy z internetu ?
Może masz nieprawidłowo ustawiony w opcjach...
Zamiast Winampa możesz zainstalować np. AIMP 2.61 Build 570.
- seba86mu

piotrek413, cz w:
Start -> Panel sterownia -> Dźwięki i urządzenia audio -> zakładka "Audio" -> w pozycji "Odtwarzanie dźwięku"
Masz dostępną jakąś opcję wyboru ?
Start -> Panel sterownia -> Dźwięki i urządzenia audio -> zakładka "Audio" -> w pozycji "Odtwarzanie dźwięku"
Masz dostępną jakąś opcję wyboru ?
- kesior12

- Kontaktowanie:
nie mozna sciagnec tego sterownika z tej stronki niestety, blad jest 

- XMan

kesior12
- poczekaj
Z powodu prac technicznych wybrany plik tymczasowo nie jest dostępny. Za utrudnienie przepraszamy.
- poczekaj
-
- Reklama