Nie mam jeszcze tego systemu.
Start --> Panel sterowania --> Opcje zasilania:
W razie dalszych problemów:
Aktualizacje do nowego systemu Windows 10
- XMan
- Niezauwazalny
XMan pisze:Dobrze że jeszcze nie zaktualizowałem, nie zainstalowałem
Z tego co czytam/widzę z Windows 10 bywają różne problemy.
Mają wydać nowe aktualizacje...
Po nich jeszcze zapewne będą następne
Skądże,wszystko działa jak talala
-
Kalashnikov a Ty może wiesz jak wyłączyć można OneDrive w windows 10 ? Znalazłem coś takiego, ale nie mogę sobie z tym poradzić. Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Pobrałem pliki Disable_SkyDrive_Integration i Enable_SkyDrive_Integration i oba te pliki mają rozszerzenie .reg i próbowałem je uruchomić ale nie usuwają mi OneDrive ani tego nie wyłączają. Jak to wyłączyć ?
- rokko
- Kontaktowanie:
Przyjadę z marketu to zobaczę co da się z tym zrobić. OneDrive teoretycznie wystarczy wyłączyć przez opcje OS.
Kluczy rejestru nie dodasz musisz podnieść uprawnienia runas lub wejść na konto administratora i tam to wykonać.
Kluczy rejestru nie dodasz musisz podnieść uprawnienia runas lub wejść na konto administratora i tam to wykonać.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
-
rokko pisze:Przyjadę z marketu to zobaczę co da się z tym zrobić.
To czekam zatem na Ciebie. Może uda się jakoś wyłączyć OneDrive. W mojej wersji systemu nie ma edytora lokalnych zasad grup gpedit.msc
- Niezauwazalny
Darom82 pisze:Kalashnikov a Ty może wiesz jak wyłączyć można OneDrive w windows 10 ? Znalazłem coś takiego, ale nie mogę sobie z tym poradzić. Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Pobrałem pliki Disable_SkyDrive_Integration i Enable_SkyDrive_Integration i oba te pliki mają rozszerzenie .reg i próbowałem je uruchomić ale nie usuwają mi OneDrive ani tego nie wyłączają. Jak to wyłączyć ?
Proste
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Wyłącz onedrive w systemie Windows 10
Od onedrive wciąż zawarte w systemie Windows 10 , nie można całkowicie odinstalować to jednak nadal można ją wyłączyć :
1. Kliknij prawym przyciskiem myszy ikonę onedrive w obszarze powiadomień (dół - prawo) , a następnie wybierz "Ustawienia"
2.Kliknij przycisk " Rozłącz onedrive " w zakładce Ustawienia
3.Postępuj zgodnie z instrukcjami , aby odłączyć onedrive z konta Microsoft
Po wyłączeniu , żaden z onedrive synchronizowane pliki na komputerze . Należy pamiętać jednak, być może trzeba będzie usunąć wszystkie treści nadal zapisane w folderze onedrive .
Aha przed punktem nr.2 odznacz
Automatycznie uruchom usługę OneDrive,gdy zaloguję się do systemu Windows
-
Nadal niewiem jak to OneDrive wyłączyć bo po angielsku to mi nic nie mówi, nie znam angielskiego. W obszarze powiadomień też nie mam ikonki OneDrive. Jak to wyłączyć żeby tego nie było nigdzie ? Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- Kaen1227
- Gedo
Ja czekam.
Jedno wiem już, że trzeba przy instalacji nie wybierać instalacji ekspresowej, tylko ustawienia zaawansowane, bo od razu domyślna Edge i tam takie. Samemu można dużo wybrać. Można wybrać ustawienia z poprzedniej wersji systemu. Właśnie dokładnie chciałbym wiedzieć.
Jedno wiem już, że trzeba przy instalacji nie wybierać instalacji ekspresowej, tylko ustawienia zaawansowane, bo od razu domyślna Edge i tam takie. Samemu można dużo wybrać. Można wybrać ustawienia z poprzedniej wersji systemu. Właśnie dokładnie chciałbym wiedzieć.
Świadomość nikła, a naiwność zwykła.
- rokko
- Kontaktowanie:
Odinstalować będzie ciężko.
Wyłączyć możesz poprzez PPM na ikonie OneDrive w zasobniku => Ustawienia, i tam na pierwszej zakłądce masz wyłączenie autouruchamiania wraz z systemem.
Natomiast można na ścisłość usunąć biblioteki integracji z systemem poprzez narzędzie Sysinternals Autoruns aczkolwiek nie testowałem tego, być może nie spowoduje problemów ze stabilnością.
Wyłączyć możesz poprzez PPM na ikonie OneDrive w zasobniku => Ustawienia, i tam na pierwszej zakłądce masz wyłączenie autouruchamiania wraz z systemem.
Natomiast można na ścisłość usunąć biblioteki integracji z systemem poprzez narzędzie Sysinternals Autoruns aczkolwiek nie testowałem tego, być może nie spowoduje problemów ze stabilnością.
- Niezauwazalny
Darom82 pisze:Nadal niewiem jak to OneDrive wyłączyć bo po angielsku to mi nic nie mówi, nie znam angielskiego. W obszarze powiadomień też nie mam ikonki OneDrive. Jak to wyłączyć żeby tego nie było nigdzie ? Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Pokaż ukryte ikony>OneDrive>Ustawienia
Reszta jak powyżej podałem...
Ostatnio zmieniony 02 sie 2015, 12:57 przez greh, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Usunięto docinki w kierunku Darom82
Powód: Usunięto docinki w kierunku Darom82
-
Zainstalowałem Edytor Lokalnych Zasad Grupy i próbowałem znaleźć OneDrive ale nie wykrywa mi nigdzie tego OneDrive tak jak tu pisze: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Może mi ktoś pomóc ?
Może mi ktoś pomóc ?
- Niezauwazalny
No i mamy problem.Ikona kafelek windows nie reaguje na wciskanie... ikona głośności tak samo i centrum akcji no i windows update znależć nie można,i punktu przywracania utworzyć się nie da piszę włącz ochronę systemu a włączona jest .Wszystko było w porządku sie po....
- rokko
- Kontaktowanie:
Poradnik usunięcia OneDrive jest już zrobiony, myślę że do 21 opublikuję go.
- Niezauwazalny
Kurde ma ktoś podobny problem?
-
- Reklama