Windows 7 OEM System Builder-jak zainstalować

Wszystko co dotyczy systemów operacyjnych Windows, Unix, Mac OS i innych
RichardRahl

Użytkownik
Posty: 248
Rejestracja: 18 gru 2012, 13:19

Windows 7 OEM System Builder-jak zainstalować

Post22 lis 2016, 12:16

Witam
Jako,że czas porzucić starego XP na rzecz czegoś lepszego zakupiłem pakiet Windows 7Professional.I tu zaczynają się schody,bo jest to wersja OEM System Builder.
Czy to się instaluje tak samo jak system w wersji BOX,czy czeka mnie walka z robieniem jakichś obrazów,preinstalacji itp.?Pytam bo w licencji pisza coś o preinstalacji jakimś OPK czymkolwiek to OPK jest.
Asus P5K
Core2Quad Q6600 2,4GHz+cooler Arctic Freezer 7Pro Rev.1
2x1GB DDR2 800MHz+2x2GB DDR2 800MHz
GeForce GTX 750Ti 2GB
1x1TB sATA2
Nagrywarka DVD HP sATA
5x120mm(2xprzód,2xgóra,1xtył)
Chieftec CTG-500-80P 500W
Zalman Z3 Plus Black

Awatar użytkownika
LupeR

Globalny Moderator
Posty: 2484
Rejestracja: 06 lis 2012, 01:48
Lokalizacja: K-g

Windows 7 OEM System Builder-jak zainstalować

Post22 lis 2016, 14:19

OEM System Builder - kupiłeś system dla producentów (tak w skrócie).
OPK - OEM Preinstallation Kit (to raczej też dla producentów ale mogę się mylić)

Ciekawe jak to z licencją wygląda ale chyba możesz normalnie(legalnie) instalować i użytkować taki system ale z ograniczeniami (brak wsparcia MS) i nie można go uaktualnić do nowszej wersji Win (8,10). Instalujesz go tak samo jak każdy inny system MS.
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK

RichardRahl

Użytkownik
Posty: 248
Rejestracja: 18 gru 2012, 13:19

Windows 7 OEM System Builder-jak zainstalować

Post27 lis 2016, 21:45

Aha.Czyli nie muszę się z żadnymi OPK użerać.No to kamień z serca bo już się bałem,że 2 stówy utopiłem w szalecie.

-- 24 lis 2016, 08:33 --

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
No i z tych artykułów wynika,że dwie stówy poszły się je...chać i że po instalacji będę dla Microsoftu takim samym kurde piratem jak jakieś gimbusy co to windowsa z torentów ściągają:-/I co z tym fantem zrobić?

-- 27 lis 2016, 22:45 --

Zagmatwane te licencyje.Sam się gubię w tym gąszczu niejasnych zapisów licencyjnych.Amerykański Microsoft twierdzi,że nie wolno,a na polskiej infolini M$ gadają że wolno.Ech,co za czasy.
Asus P5K
Core2Quad Q6600 2,4GHz+cooler Arctic Freezer 7Pro Rev.1
2x1GB DDR2 800MHz+2x2GB DDR2 800MHz
GeForce GTX 750Ti 2GB
1x1TB sATA2
Nagrywarka DVD HP sATA
5x120mm(2xprzód,2xgóra,1xtył)
Chieftec CTG-500-80P 500W
Zalman Z3 Plus Black



  • Reklama

Wróć do „Systemy operacyjne”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot], Google [Bot] i 2 gości