Dzwonię ze stacjonarnego na komórkę i nie słychać połączenia

Wszystko o telefonii komórkowej, problemy, usługi, opinie, promocje etc.
Awatar użytkownika
Gedo

Ekspert
Posty: 580
Rejestracja: 10 sie 2014, 10:34

Dzwonię ze stacjonarnego na komórkę i nie słychać połączenia

Post07 paź 2016, 16:26

Dzisiaj dzwonione było ze stacjonarnego na komórkę i nie słychać połączenia. W stacjonarnym było wykonanie połączenie i komunikat - nagraj się na pocztę głosową. Ja w komórce nic nie słyszałem, a dzwoniąc w tym czasie na stacjonarny, słyszałem tylko sygnał zajętości.
To zwykła komórka myphone z dużymi literami. Nie mam pojęcia, co się stało. Otrzymałem telefon z korporacji taksówkowej i komórka się głośno odezwała. Teraz dzwonię na stacjonarny i też głośno dzwoni stacjonarka. Ze stacjonarki dzwonię na komórkę, to komórka milczy. A ja nawet nie wiem, nie znam hasła, by przywrócić ustawienia. Nie rozumiem, co się stało, co mogło być wciśnięte na klawiaturze telefonu.
Kto wie, co zrobić w tej sytuacji? Dodam, że w stacjonarce telefon zastrzeżony.
Świadomość nikła, a naiwność zwykła.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13358
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

Dzwonię ze stacjonarnego na komórkę i nie słychać połączenia

Post07 paź 2016, 19:37

A ja nawet nie wiem, nie znam hasła, by przywrócić ustawienia.

Powinno gdzieś pisać, w instrukcji itp. itd.
O ile dobrze pamiętam przeglądając takie telefony w internecie to chyba będzie kod złożony z czterech cyfr.
Podaj dokładną nazwę oraz model telefonu...
Sprawdzałeś wyłączenie i ponowne włączenie telefonu lub wyciągnięcie i ponowne włożenie karty SIM ?

P.S.
Będzie dokładnie tak samo lub podobnie (inne hasło):
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Gość: dawid1972 IP: *.telpol.net.pl 27.09.09, 09:29
W większości modeli kodem fabrycznym (przywracającym ustawienia fabryczne) jest
kod: 1122. W przypadku telefonów: myPhone 3350 oraz myPhone 6691 kod fabryczny
to: 1234.
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
Gedo

Ekspert
Posty: 580
Rejestracja: 10 sie 2014, 10:34

Dzwonię ze stacjonarnego na komórkę i nie słychać połączenia

Post07 paź 2016, 22:26

Po zresetowaniu ustawień, nadal sytuacja dzwonienia ze stacjonarki jest taka sama, czyli odzywa się automatyczna sekretarka, ale na komórce nie ma żadnego zapisu, ani nie ma połączenia. - Nawet nie błyśnie ekran telefonu.

Zastanawiam się, czy nie włączyła się jakaś usługa blokująca numery zastrzeżone. Gdzie to znaleźć i zrezygnować z tego?

Edit:
Jednak nie -sprawdziłem *111*114*3# - mam usługę wyłączoną.
Nie wiem, co dalej...
Świadomość nikła, a naiwność zwykła.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13358
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

Dzwonię ze stacjonarnego na komórkę i nie słychać połączenia

Post08 paź 2016, 08:16

Zobacz czy masz w opcjach "Filtr numerów" etc.
Może tam jest coś źle ustawione/wybrane, zaimportowany numer telefonu stacjonarnego ?
Nie podałeś jaki to jest dokładnie telefon/model...

Sprawdź:

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

- Typ powiadomienia
- Dzwonek alarmu
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
Gedo

Ekspert
Posty: 580
Rejestracja: 10 sie 2014, 10:34

Dzwonię ze stacjonarnego na komórkę i nie słychać połączenia

Post08 paź 2016, 08:53

myphone 1062 talk+

Po przewróceniu ustawień fabrycznych, to nie powinno być jakichkolwiek filtrów, jeśli nawet takie byłyby przez to, że w kieszeni mogło się nawciskać bele co...
Świadomość nikła, a naiwność zwykła.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13358
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

Dzwonię ze stacjonarnego na komórkę i nie słychać połączenia

Post08 paź 2016, 09:24

Masz zapisany numer/kontakt telefonu stacjonarnego na komórce ?

Jeżeli tak to usuń całkowicie z kontaktów i zadzwoń ze stacjonarnego na komórkę.
Będzie OK to zapisz ponownie w kontaktach i sprawdź dzwoniąc na komórkę.
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
Gedo

Ekspert
Posty: 580
Rejestracja: 10 sie 2014, 10:34

Dzwonię ze stacjonarnego na komórkę i nie słychać połączenia

Post08 paź 2016, 09:34

Właśnie go nie mam na komórce, taki łatwy.
Świadomość nikła, a naiwność zwykła.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13358
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

Dzwonię ze stacjonarnego na komórkę i nie słychać połączenia

Post08 paź 2016, 09:37

To go dodaj do kontaktów i zobacz czy pomoże.
Zwróć uwagę czy jest zapisany dzwonek.
Jeżeli będzie to samo, zmień dzwonek na inny...
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
Gedo

Ekspert
Posty: 580
Rejestracja: 10 sie 2014, 10:34

Dzwonię ze stacjonarnego na komórkę i nie słychać połączenia

Post11 paź 2016, 18:17

Nie chodzi o dzwonek. To nie dochodzi rozmowa, nawet nie błyśnie ekranik komórki.
Napisałem do pomoc myphone. Odpowiedzieli:
Szanowni Panstwo

W imieniu Zarzadu firmy myPhone Sp. z o.o. pragniemy podziekowac za wybranie naszego
produktu oraz kontakt z serwisem. Informujemy, ze wiadomosc zostala przekazana do
odpowiedniego dzialu a odpowiedz zostanie udzielona w przeciagu dwoch dni roboczych.

Z powazaniem, Zespol MyPhone

No to będzie profesjonalnie. Podałem im linka do tego tematu, bo jak jeszcze raz tłumaczyć się?

-- 11 paź 2016, 10:54 --

Sprawa wygląda tak: numer komórki zablokowany dla wszystkich dzwoniących na mój numer. Amen! MyPhone odpowiada, że to nie oni. Sprawdzili. Operator stacjonarnego też wszystko sprawdził. Nawet pani próbowała się dodzwonić z stacjonarnego, potem komórki. Nic. Operator PLAY znalazł powód - numer niezarejestrowany. Podał do zadzwonienia kod, który uruchomił powiadomienia na komórce, żeby w razie, jakby ktoś dzwonił - sms pokazywał, żeby można było oddzwonić.
Ja mogę dzwonić z komórki wszędzie, a na komórę nikto. Tak to polityka zwyciężyła.
Zarejestruję numer, bo przynajmniej odblokuję dzwonienie na moją komórkę.

-- 11 paź 2016, 17:17 --

Zarejestrowałem na pobliskiej poczcie, podzwoniłem do playa i bingo! Odbieram ze stacjonarki na komórce! :D
Świadomość nikła, a naiwność zwykła.



  • Reklama

Wróć do „Telefonia GSM”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości