LG BL20 - SOFT

Wszystko o telefonii komórkowej, problemy, usługi, opinie, promocje etc.
Awatar użytkownika
MKMethosPL

Stały bywalec
Posty: 1303
Rejestracja: 29 mar 2014, 18:16

LG BL20 - SOFT

Post18 lis 2015, 22:52

mam problem z wgraniem soft'a do LG BL20 mam LG Mobile Support Tool 1.8.1.0

i problem w tym że wiecznie trwa "łączenie..."

wiem że ten tryb włącza się przyciskami 2+5

a co jest z telefonem ? nie ma oprogramowania telefon się włącza z logiem LG podświetla się klawiatura i gaśnie. telefon już trochę czasu czeka na naprawę jakieś 2 lata temu próbowałem to zrobić.

nie wiem skąd pobrać soft i czym go wgrać

a problemem jest to że wpisuję w google telefon a mi dodaje wszędzie jakieś NEW Chocolate jakiśnowy model wydali a stary odszedł w zapomnienie...

on nie jest ani brązowy ani czerwony ma srebrno-szarą klawiaturę

kod IMEI : 356548-03-580425-9
SPRZĘT:
OBUDOWA:SilentiumPC M40 PSU:Corsair CS750M MOBO:Asrock H61 PRO BTC RAM:8 GB DDr3 1333 Mhz(2x4 GB Model:PSD34G13332) GPU:Shapphire Radeon HD 4870 REF) SSD:Adata 128Gb(SP920SS) HDD:256GB (WDC WD2500JS-60MHB5) MONITOR:Asus VW221D 22"@60 1680x1050

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13352
Rejestracja: 30 lis 2008, 01:40

LG BL20 - SOFT

Post24 lis 2015, 13:50

Bez znajomości/wiedzy wgranie nowego softu wiąże się z dużym ryzykiem...
Nie jest tak łatwo to zrobić samemu ponieważ możesz uszkodzić płytę
i to w sumie może więcej kosztować łącznie z naprawą niż telefon :(
Kiedyś również chciałem to zrobić na innej/starszej komórce ale wcześniej zadzwoniłem
do dwóch serwisów i tak mi doradzili jak powyżej.
Koszt wgrania nowego softu na moją komórkę kosztował wtedy 50 zł. z gwarancją.
Nie masz telefonu aby się dowiedzieć w jakimś serwisie czy dadzą radę to zrobić i za ile ?
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
MKMethosPL

Stały bywalec
Posty: 1303
Rejestracja: 29 mar 2014, 18:16

LG BL20 - SOFT

Post12 mar 2017, 23:28

telefon wart jest co najwyżej 40 zł więc nie opłaca się ingerować. mam gdzieś czy spale telefon czy nie trzeba wgrać soft bo go po prostu nie ma potrzebuję tylko 2 rzeczy. SOFT i OPROGRAMOWANIE do wgrywania. znam osoby które na własną rękę aktualizują Androida nic nie stracę jak uszkodzę telefon. bo i tak nic z niego nie ma

-- 12 mar 2017, o 23:28 --

odkopuję, da się coś zrobić? mogę prosić was o pomoc?
SPRZĘT:
OBUDOWA:SilentiumPC M40 PSU:Corsair CS750M MOBO:Asrock H61 PRO BTC RAM:8 GB DDr3 1333 Mhz(2x4 GB Model:PSD34G13332) GPU:Shapphire Radeon HD 4870 REF) SSD:Adata 128Gb(SP920SS) HDD:256GB (WDC WD2500JS-60MHB5) MONITOR:Asus VW221D 22"@60 1680x1050



  • Reklama

Wróć do „Telefonia GSM”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości