Tytułem wstępu, to jest mój pierwszy smrtphone i potrzebuję kilku rad. Telefon kupiony na wolnym rynku, nie u operatora. Orange na kartę, 30PLN na 31 dni do wszystkich rozmowy i smsy. Mam SE k800i obecnie.
1. Czy konieczne jest logowanie, czy też zakładanie konta na GM? Mam takowe, by czasami coś na YT dopisać w komentarzach, ale głównie po to, by kogoś obserwować. Inne konto e-mail nie wchodzi w rachubę?
2. Jaki program do ochrony. Coś z klasycznych (tak gdzieś czytałem) typu Norton, Eset, Kaspersky czy może coś jest ciekawszego i lepszego w użyciu - głównie mam na myśli łatwość/przyjazność w obsłudze, tzw. intuicyjność.
3. Z jakimi kosztami powinienem się liczyć? Mam kartę, nie abonament i mi wystarcza ładowanie za 30PLN na 31 dni do wszystkich, smsy i rozmowy. Tu dojdzie jeszcze użycie netu, ale nie jakiegoś potężnego, głównie transfer danych urządzenia i aplikacji w nim zainstalowanych fabrycznie.
4. Czytałem, że pobieranie i sprawdzanie poczty e-mail można od razu wyłączyć - mi to do niczego nie będzie w tej formie potrzebne, jak będę chciał, wejdę sam na pocztę i sprawdzę wtedy kiedy będę chciał, a nie telefon.

5. Jakiej wielkości pamięć dokupić powinienem? 32GB będzie wystarczające, czy można się zatrzymać przy 16GB - jakich producentów wskażecie?:)
6. Ładowarka samochodowa, coś z rzeczy ogólnie na rynku, byle pasowały gniazda, czy też tu mam też się sugerować jakimiś producentami?
7. Jaką przeglądarkę polecacie?
Chciałbym to mieć w jednym miejscu zebrane, dlatego osobny wątek.

Dziękuję z góry.