Zdecydowałem się na utworzenie konta na forum bo może Wam uda się coś zrobić z kartą pamięci z którą bawiłem się dzisiaj pół dnia używając przeróżnych poradników i programów próbując uratować kartę jak i znajdujące się na niej dane.
Zaczęło się od tego, że na telefonie wyskakiwały komunikaty "odłączono kartę SD" i "podłączono kartę SD" naprzemiennie, gdy nic z kartą nie robiłem. Po jakimś czasie telefon już nie odczytywał karty, tylko prosił o jej sformatowanie. Nie chciałem tego zrobić ze względu na dane, więc parę dni później podłączyłem ją do komputera przez czytnik, ale komputer w ogóle jej nie widzi. Telefon również przestał jakkolwiek reagować na jej wkładanie. Po wielu próbach "dostania się" do karty pożyczyłem inny czytnik. I teraz uwaga: używając tego innego czytnika komputer wykrywa nowy dysk, ale jego pojemność we właściwościach to 0 bajtów (po skorzystaniu później z programu Victoria dowiedziałem się że pojemność to 30,6 MB). Przy systemie plików nie ma nic, a każda próba wejścia na ten dysk kończy się prośbą o formatowanie. OK, formatuję, ale wyskakuje że Windows nie mógł dokończyć formatowania.
Kombinowałem jeszcze z innymi programami ale nic nie pomogło. Nie mam już pomysłu. Da się coś jeszcze zrobić?
Pozdrawiam
P.S. Mam nadzieję, że dobry dział