Dzięki za przepis, sprawdzę
Na szybko robię tak (bez śmietany):
wstawiam na gazie garnek z zimną wodą 0,5-3/4 litra,
dodaję kostkę rosołową Winiary, wsypuję od razu makaron,
dodaję przyprawę do zup Winiary lub Maggi.
15-20 minut i gotowe.
Drugi przepis to 0,5-3/4 litra zimnej wody, wsypuję zupę/rosół Winiary,
pół kostki rosołowej Winiary, wsypuję makaron, dodaję przyprawę do zup.
15-20 minut i gotowe.
Czasami ugotuje mi się za gęste, dolewam trochę wody, smakuję
i jak jest nie słone to dodaję jeszcze pół kostki lub przyprawę.
he... he...
przedwczoraj ugotowałem pyszną zupę pomidorową na szybko.
Kilka dni jadłem rosół z kury i mi się uprzykrzył.
Lubię zupy, zwłaszcza z makaronem.
Postanowiłem że ugotuję pomidorową.
Wlałem do garnka 1 litr wody (trochę za dużo),
patrzę a tu nie mam koncentratu pomidorowego.
W lodówce znalazłem kilka łagodnych ketchupów, dodałem kilka łyżek.
Znalazłem starego pomidora, obkroiłem, posiekałem na drobno, dodałem.
Ugotowałem, no i trzeba było zaklepać.
Następny problem - miałem tylko pół śmietany.
Wlałem ją do garnuszka i dodałem dużą łyżkę mąki pszennej, wymieszałem dokładnie.
Zaklepałem "fifkę".
Uratowałem zupę, idzie zjeść i niczym się nie różni bez innych składników.
Jako chłop muszę sobie jakoś radzić
