
Jak już zapewne wiecie, od niedawna nie wyrzucam liści i łodyg rzodkiewki, tylko przyrządzam z nich różne dania, np. zupę.
Jakiś czas temu zdecydowałam się przygotować sałatkę z dodatkiem ,,natki" rzodkiewki, oraz innych składników.
Więc wpierw wzięłam sałatkę lodową, przebrałam ją, opłukałam i pokroiłam. Następnie wzięłam liście i łodygi rzodkiewki, opłukałam je dokładnie i również pokroiłam. Wrzuciłam te składniki do miski, dodałam do nich resztkę sera białego, chyba typu klinek, trochę posoliłam i popieprzyłam. Do smaku dodałam też jedną rzodkiewkę. Potem wzięłam kromkę chleba litewskiego, który swoją drogą bardzo lubi moja Mama i zrobiłam z niego tosta. Potem pół owej kromki pokroiłam i dorzuciłam do innych składników. Na koniec dodałam trochę oleju lnianego, bo na butelce z nim przeczytałam, że można go dodawać do sałatek.
Następnie wymieszałam wszystkie składniki i w ten sposób powstała całkiem smaczna sałatka.
Naprawdę ją polecam.

A Wy jaką zrobilibyście sałatkę z dodatkiem liści i łodyg rzodkiewki, niekoniecznie wegetariańską? Podzielcie się proszę Waszymi przepisami.
