XMan nic z tego... Jak chcę usunąć starszą wersję, to chce usunąć mi tą nowszą- wskazuje jej lokalizację... Któryś program namotał i ten sam problem mam na moim kompie.
Niemożliwe.
Zapisz ważne dane, zakładki itd.
Odinstaluj jedną i drugą wersję, użyj CCleaner (Cleaner --> Rejestr), usuń ręcznie pozostałości z C:\Program Files,
C:\Użytkownicy przy zaznaczonym
Pokaż ukryte pliki, foldery i dyski, usuń ręcznie pozostałości w rejestrze
--> HKEY_CURRENT_USER --> Software... oraz w HKEY_LOCAL_MACHINE --> SOFTWARE...
Użyj ponownie CCleanera + inne programy do czyszczenia komputera/rejestru (takie posiadasz).
Zainstaluj najnowszą wersję przeglądarki, importuj zakładki itd.
Aktualizuj zawsze z poziomu przeglądarki jw.
XMan nic nie poradzę, bo moja Mama wciąż spłaca tego laptopa... Chyba że pozwolą go trochę zmodyfikować... Kiedyś zmienię w nim dysk twardy na większy, ale nie wiem czy to ma sens, bo go nie zapcham żadnymi programami..
Z dyskiem mały problem, możesz go na razie pozostawić, dbać aby się nie zapchał, nie instalować bzdetów,
zwłaszcza na partycji systemowej tylko na innej,
co można to zapisywać na pendrive, dysku zewnętrznym lub na płytkach CD/DVD.
Większym problemem jest zbyt mała pamięć.
Masz dwie możliwości, jak nie teraz to później po wygaśnięciu gwarancji:
1. instalacja systemu 32 bit.
2. dołożenie pamięci, musisz wcześniej sprawdzić czy można dołożyć do tego laptopa i ile.
Edit: co zrobić aby Avast nie kazał mi ciągle aktywować zaporę ogniową i VPN?

U mnie przy tych ustawieniach co powyżej podałem takie coś nie występuje
VPN mam włączony/zaznaczony ponieważ to dobra ochrona.
Avast SecureLine
Ukryj swoją aktywność online przed wścibskimi spojrzeniami. Jedno kliknięcie uruchamia VPN i ukrywa adres IP, co pozwala cieszyć się prawdziwą prywatnością.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkownikówMasz włączoną zaporę systemową ?
Włączona sieć prywatna czy publiczna ?
Może w niej trzeba coś zmienić, włączyć/wyłączyć aby nie aktywował zapory ?