Cześć,
Mam do wyboru 2 routery z modemami.
Jeden to Netgear DGN2200 a drugi to Asus DSL-N14U.
Który byłby lepszy ? i W sygnale, przedewszystkim bezpieczeństwie, stabilności itd.
Proszę o rady.
Pozdrawiam,
Druss.
Netgear czy Asus - wybór routera
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Bawiłem się wieloma netgearami i powiem tyle, bardzo mi się podobają. Łatwe w konfiguracji i stabilnie działają.
-
cosik ja też u rodziców miałem własnie tego netgeara a teraz u siebie mam tego Asusa i zastanawiam się czy nie zamienić się z rodzicami
Co zauważyłem to że Asus bardzo długo się podłącza do sieci. Nie wiem czy to wina TP że to nowe łączy neostrady czy Asusa.
W czasie co ten znajduje ADSL i połączenie do netu to netgear pracujący na modemie mobilnym juz się podłącza

Co zauważyłem to że Asus bardzo długo się podłącza do sieci. Nie wiem czy to wina TP że to nowe łączy neostrady czy Asusa.
W czasie co ten znajduje ADSL i połączenie do netu to netgear pracujący na modemie mobilnym juz się podłącza

- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Nie, to wina ASUSa. Do sekretariatu taki wstawiliśmy. Parszywe dziadostwo. Jeden padł już na początku, drugi chodzi ale jakość jest marna. Leci do niego łącze 60 megabitów po ethernecie, a net ledwo działa na WiFi.
Nawet podłączenie urządzenia przez WiFi trwa zanim pobierze ipki.
Nawet podłączenie urządzenia przez WiFi trwa zanim pobierze ipki.
-
- Reklama