Czy instalował ktoś z Was już Windows 10 obok Windows 7?
-
Czy ktoś z Was już instalował najnowszy system na jednym dysku obok już istniejącego systemu Windows 7? Bo tak zamierzam jutro zrobić, wiem że są poradniki jak to zrobić i jest to możliwe ale chodzi mi czy ktoś już próbował? Dajcie znać.
- Kaen1227
Ja nie próbowałem bo nie mam W 10.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Raczej proponowałbym podzielenie dysku na partycje, ewentualnie wydzielenie z bieżącej trochę miejsca i tam utworzenie nowej. W pewnym momencie się systemy pogryzą.
- rokko
- Kontaktowanie:
Ja będę miał Win7 i Win10 na jednym kompie ale z racji UEFI 10-ka na dysku a Win7 będzie na wirtualnej maszynie. Generalnie to potrzebne mi to tylko do testowania aplikacji
Jest to najbardziej praktyczne rozwiązanie.

Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
-
Tak jak pisałem czy ktoś już z Was próbował a nie zamierza
Ja już po instalacji, system sam wykrywa drugi system i mamy fajna opcje wyboru który z systemów odpalić wszystko już w interfejsie nowego systemu. Sama instalacja bardzo prosta. Nawet sam sterowniki sobie pobrał. Ale i pojawił się problem z aktywacją. Ja się zapisałem ma darmową aktualizację. Ponieważ nie mogłem się doczekać aż ta ikonka u dołu w zasobniku mnie powiadomi że mogę już system zainstalować, sam sobie pobrałem narzędzie ze strony Microsoftu. Pobrałem obraz wypaliłem płytę i zainstalowałem obok Windows 7. Poszło dobrze do momentu kiedy chciałem sobie zmienić wygląd systemu a żeby to zrobić trzeba aktywować system. I jak myślałem że jak podam ten klucz z 7-ki to będzie dobrze ale niestety tak się nie stało i klucza nie akceptuję i pokazuję błąd A tu na tej stronie mamy podpowiedź co robić
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Kod: Zaznacz cały
Kod błędu: 0xC004C003

-
- Reklama