Witam, zacznijmy od początku stary dysk 500 gb wd wykrusza się (win 7 32 bit, hd tune rano koło9 wskazywał 40-41 stopni koło 23 49 stopni troche jeszcze mineło i dostałem blue screena i restart. za 2 razem gdy uruchomiłem ten program doszedł ciut dalej niż poprzednio w zakładce health do około 45% (jak pisałem dostałem za 2 razem blue screen a wcześniej wyłączyłem go właściwie zrestartowałem bo jakaś chyba zwiecha wystąpiła) wykrył od razu 1 bad sector i później jeszcze jeden) kupiłem nowy dysk (wd10ezex) zainstalowałem win tym razem 64-bit (naklejke mam na obudowie bo bez płyty tego gotowca dostałem) niestety bez sp1 mam stronkę microsoftu otworzoną i przez nockę chyba ściegnę jakoś te 5,4 gb sp1, do tego pogubiłem się i nie wiem jak w końcu mam spolszczyć tego windowsa.
1 problem
instalując 64 bitowca cały czas ten 500 gb dysk był połączony z cała konfiguracją zdążyłem zainstalować pare aktualizacji przez windows udpate. za którymś restartem postanowiłem odłączyć ten dysk 500 gb i oto mym oczą ukazało się to :Brak BOOTMGR i tak dalej . Szybko google okey wkładam płyte naprawiamy wpisuje ręcznie 3 komendy wszystko ok (na 3 komendzie rebuildbcd miałem 3 opcje do wybory wybrałem Y ) no to restart a tu znowu brak bootmgr eh ;/ oczywiście gdy podłącze ten stary dysk normalnie wszystko przebiega
2 problem
nowy windows nie spolszczony jak narazie bez sp1, stery do porbania i inne ale ! internet jak przedtem w dobre dni do 1200 kb/s (neo do 10 mb/s livebox 2.0) tak teraz jest dobrze jak przekorczy 250 kb/s. Z resztą czuje jakby było coś nie tak bo Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników w poprzednim windowsie tego "stwitcha" nie miałem , coś gdzies nie potrzebnie kliknąłem ?
3 mini problem
pomóżcie z tym spolszczeniem - skąd , co i jak zainstalować żebym miał tak przynajmniej większość po pl
4 problem
mam radeona 4350 500 mb która wersja sterów będzie odpowiednia dla mojego 6 letniego zestawu ? i jak je prawidłowo zainstalować ? Poza tym jakby ktoś znał jakiś fajny program który by mi wskazał aktualne i dobre wersje sterów do komponentów mojego komputera byłbym wdzięczny
tutaj co zdąrzyłem zainstalować Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
pc - compaq 500B MT (e6300 radeon hd 4350 500 gb wd + nowy wd10ezex, 3 gb ddr3 zasilacz LiteOn 300w,Foxconn 2A8Ch)
nowy dysk nowy win początki i problemy
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Ad1 czyli system nie chodzi w ogóle? Instalowałeś bez podpiętego starego dysku? Jak był podpięty to na nim niestety został bootmgr, nie przeniesiesz go.
Ad3. Jaki Windows Home, Prof?
Ad4. Instalujesz najpierw chipset, a potem sterowniki ze strony AMD, tu nie ma problemu, mogą być najnowsze jakie oni przewidują dla AMD. To nie nVidia, gdzie trzeba faktycznie starsze sterowniki instalować.
Ad3. Jaki Windows Home, Prof?
Ad4. Instalujesz najpierw chipset, a potem sterowniki ze strony AMD, tu nie ma problemu, mogą być najnowsze jakie oni przewidują dla AMD. To nie nVidia, gdzie trzeba faktycznie starsze sterowniki instalować.
-
Ad1. zainstalowałem od nowa tym razem bez podpiętego dysku 500 gb i chodzi cud malina
Ad3. win 7 Home prem. (premium) 64-bit
Ad4. stąd pobrałem te stery zainstalowałem je . Yyyy jak w chodzę na stronę główną amd to dochodzę do momentu że ściągam stery v 14 coś tam ale jak je instaluje to błąd mi wyskakuje . Ściągnąłem v 13.9 bo chyba wygląda na to że w 2014 amd porzuciło wsparcie kart z tej serii (ściągnąłem do drivers ale jeszcze były do pobranie hydra viosion czy coś takiego to też muszę pobrać?)
Ad4.
Kod: Zaznacz cały
www.findlaptopdriver.com/foxconn-2a8ch-drivers-for-motherboard-005h710/
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Kicha, do tych wersji z tego co pamiętam nie ma spolszczeń
hydra viosion
Jeśli potrzebujesz tzw rozszerzalny pulpit.
-
okey dzięki za pomoc wszystko zainstalowane, a komputer gotów do normalnej pracy 

-
- Reklama