Program ograniczający ping

Szukasz programu, pisz tutaj
Draxo

Użytkownik

Post07 cze 2009, 20:52

Witam poszukuję takiego programu w którym można napisać ograniczenie pingu do 500 i gra tego nie przekroczy lub zmniejszy go ponieważ mam 500-900 pingu w GTA SA MP :( Posiadam internet radiowy Orange Free że niby pisze że ma szybkość 7MB/s a podczas ściągania mam 1-10kb/s :evil:

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Post07 cze 2009, 21:03

Jeżeli chodzi o taką sytuację jaką przedstawiłeś to nie da się ograniczyć ping ponieważ jego wartość uzależniona jest od wielu czynników m.in. obciążenia serwera, jakości połączenia, obecności wirusów i innych.

Proponuję zoptymalizować połączenie. W tej chwili to widzę, że leci ci po GPRS, Masz w ogóle dobry zasięg? Jak daleko jest najbliższy BTS?
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

Draxo

Użytkownik

Post07 cze 2009, 21:08

No szczerze mówiąc u mnie ejst tak że ja jestem na 1 piętrze i mam zasięg 4 kresek ale jak zejdę na parter to 2-1-0 kresek ale co jakis czas też mi się z 4 na 3 zmniejsza. A najbliższy BTS to nie wiem gdzie jest ale mieszkam na Jaroszówce obok Chojnowa a on jest Obok Legnicy jeżeli łaskaw sparwdził byś gdzie BTS blisko jest? Albo jak to sprawdzić. I Jak się optymalizuje łącze ? :D
Ostatnio zmieniony 07 cze 2009, 21:14 przez Draxo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Post07 cze 2009, 21:13

Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl

Draxo

Użytkownik

Post07 cze 2009, 21:27

No wychodzi że najbliższy BTS jest 5KM odemnie , zostaje mi tylko optymalizacja czy coś jeszcze można zrobić. a jak sie optymalizuje i co to dsaje?
Ostatnio zmieniony 07 cze 2009, 21:34 przez Draxo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Post07 cze 2009, 21:33

Hmm... czyli nie jest źle.

Powiedz od kiedy ma miejsce taka sytuacja. Wcześniej jaki transfer miałeś?

Draxo

Użytkownik

Post07 cze 2009, 21:36

No wcześniej to miałem neostradę 125kb/s chyba ale to mieszkałem już tak w chojnowie więc BTS był kilka metrów odemnie ale to bez znaczenia bo to było łącze telefoniczne. i Ping był 30-70.

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Post07 cze 2009, 21:41

No dobrze ale pytałem od kiedy na orange free jest taki niski transfer? Od zawsze czy od jakiegoś czasu?

Draxo

Użytkownik

Post07 cze 2009, 21:43

Od zawsze bo to ich taka nowość i gościu mówił że te ich antenki są słabe i co rok je usilniają.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Re: Program ograniczający ping

Post07 cze 2009, 22:13

Również mam radiówkę.
Trochę pomoże xp-AntiSpy : /viewtopic.php?f=34&t=1106

Na Windows XP :
Start -> Uruchom -> wpisujemy gpedit.msc - OK lub Enter.
Szablony administracyjne -> Sieć -> Harmonogram pakietów QoS -> Ogranicz rezerwowaną przepustowość
PPM / prawym przyciskiem myszki / ustawiamy Limit przepustowości 0 - Zastosuj - OK.
/ w razie problemów można stopniowo zwiększać /.

Klik :
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

+ lepsza antena tak jak pisze @rokko.
U mnie antenę wymieniał dostawca internetu. :)
Ostatnio zmieniony 07 cze 2009, 23:06 przez XMan, łącznie zmieniany 3 razy.
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Post07 cze 2009, 22:36

Od zawsze bo to ich taka nowość i gościu mówił że te ich antenki są słabe i co rok je usilniają.

To w takim razie żadna optymalizacja programowa tutaj nie pomoże. Twój net jedzie teraz po gprs, jedyne wyjście na przyśpieszenie transferu przy założeniu że Twój modem ma wyjście antenowe, to jest zaopatrzenie się w antenę zewnętrzną GSM. Są różne typy, dookolne, kierunkowe. Wybór anteny zależy od Twojego BTSa i częstotliwości na której nadaje. Niestety jeżeli chcesz mieć szybszy net bez dodatkowych kosztów nie obejdzie się.

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

• Reklama

Wróć do „Poszukiwanie”