Witam Was
Jaki byście polecili darmowy hosting? Chciałbym zrobić stronę o sobie.
Zastanawiam się co lepsze. Czy lepiej poszukać jakiś CMS i tu pytanie jaki? A może zrobić bloga i tu pytanie jak?
Darmowy hosting na stronę prywtną.
- me@djohnsc
TU masz spis darmowych hostingów. Osobiście polecam cba.pl
Jeżeli chcesz założyć bloga, proponuję pobrać i wgrać na serwer Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Co do CMS-u polecam Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Jeżeli chodzi o WordPress, ja miałem problem z jego instalacją na cba.pl. Co do fusiona, opis instalacji jest w folderze który się pobiera, i jest bardzo prosty. Po założeniu konta na danym serwerze otrzymasz maila z danymi i tam powinny być dane do konta FTP, pobierasz do tego program, polecam Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników, wpisujesz w programie odpowiednie dane, łączysz się i instalujesz wg. wskazówek.
Jeżeli znasz się na tworzeniu stron, to możesz samemu taką stronkę wykonać Jeżeli zależy Ci na blogu to polecam WordPress. Są też strony takie jak jogger.pl, gdzie można założyć bloga (koszt chyba 3 zł smsem, czy jakoś tak)
Pozdrawiam
Jeżeli chcesz założyć bloga, proponuję pobrać i wgrać na serwer Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Co do CMS-u polecam Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Jeżeli chodzi o WordPress, ja miałem problem z jego instalacją na cba.pl. Co do fusiona, opis instalacji jest w folderze który się pobiera, i jest bardzo prosty. Po założeniu konta na danym serwerze otrzymasz maila z danymi i tam powinny być dane do konta FTP, pobierasz do tego program, polecam Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników, wpisujesz w programie odpowiednie dane, łączysz się i instalujesz wg. wskazówek.
Jeżeli znasz się na tworzeniu stron, to możesz samemu taką stronkę wykonać Jeżeli zależy Ci na blogu to polecam WordPress. Są też strony takie jak jogger.pl, gdzie można założyć bloga (koszt chyba 3 zł smsem, czy jakoś tak)
Pozdrawiam
-
A ciężko jest prowadzić taki blog?
Jak rozumiem taką stronę o sobie na nim także da radę zrobić?
Jak rozumiem taką stronę o sobie na nim także da radę zrobić?
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Z tych serwerów także polecam cba.pl Jest szybki ale niestety musisz przecierpieć reklamy google.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik
Pozdrawiam, cosik_ktosik
- me@djohnsc
To co znajdzie się w blogu zależy od Ciebie. Nie pamiętam dokładnie ale chyba jest możliwość w WordPress zrobienie strony o sobie, ale NIE jestem pewien.
Tylko jak ostatnio instalowałem go na cba.pl to były problemy => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników I chyba nadal są
Tylko jak ostatnio instalowałem go na cba.pl to były problemy => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników I chyba nadal są
-
Moi znajomi mają stronki na yoyo.pl Może tam warto spróbować?
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
- me@djohnsc
cosik_ktosik, ma rację, strasznie muli. Lepiej załóż na cba.pl tylko możesz mieć problem WordPress, ale możesz sprawdzić
PS. mam stronkę na cba.pl i ostatnio często błędy SQL się pojawiają :-/ Ale powinni ten problem niebawem naprawić
PS. mam stronkę na cba.pl i ostatnio często błędy SQL się pojawiają :-/ Ale powinni ten problem niebawem naprawić
-
No dobra, to sprawdzę. W końcu nic nie kosztuje
- rokko
- Kontaktowanie:
me@djohnsc, zapomniałeś dodać, że admini na cba.pl przysnęli hehe, czas na serwerze jest nieprawidłowy, spóźnia się o ok. 7-8 minut. Ciekawe kiedy to naprawią.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
-
Problemy czasowe mi nie przeszkadzają, ale już problemy z bazą nie bardzo mi pasują. A z tej listy http://hotfix.pl/articles.php?article_id=66 coś jest jeszcze wartego uwagi?
- me@djohnsc
Już lepiej cierpliwie zaczekaj aż rozwiążą problemy z bazą....
Moim zdaniem na prawdę warto zaczekać
Moim zdaniem na prawdę warto zaczekać
-
Na razie próbuję z tym cba.pl ZObaczymy co z tego wyniknie.
-
- Reklama
Wróć do „Webmastering i programowanie”