A więc tak szukam pomocy jak zrobić fajne światełka na choinkę tak aby migały
Język pascal program dev-pas 1.9.2 + free pascal compiler
Moja choinka Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
No i przy okazji jak poprawić te bombki i czy można wstawić tło z jakiegoś pliczku , obrazka
Z góry dzięki za pomoc
Program choinka pascal
- ryglicki1
Program choinka pascal
C2d e4300 AC freezer7 pro, gigabyte 946-s3, 8800gs gainward , 2gb ram kingston 667, PENTAGRAM CAV-620-A12S , hdd samsung 200gb ,XPsp3,buda tracer,(9488p w 3dmark06), samsung t200 ;
Pen spinning
Pen spinning
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Program choinka pascal
Proponuję wstawić wszystko w pętlę, ustawić timer (zegar lub nawet zwykłą funkcję wait), która odczeka chwilę, po czym rozpocznie odmalowywanie choinki. Najłatwiej zrobić sobie zmienną tymczasową, która będzie przechowywała np wartość czy światełka są włączone czy nie. Przy każdym odmalowywaniu sprawdzaj stan zmiennej. Jak jest wyłączone, namaluj ciemne światełka i teraz zmień zmienną na włącz, po kolejnym odmalowaniu światełka się włączą. Zmieniasz na wyłącz, następuje odmalowanie z wyłączonymi światełkami itd.
Światełka mogą być przykładowo zrobione dodatkową procedurą, rysującą jakieś fajne linie w kształt gwiazdki.
Światełka mogą być przykładowo zrobione dodatkową procedurą, rysującą jakieś fajne linie w kształt gwiazdki.
- ryglicki1
Program choinka pascal
Możesz podać mi komendy do tego z programowania jestem zielony
współrzędne i kolory to już wstawie sam
współrzędne i kolory to już wstawie sam
C2d e4300 AC freezer7 pro, gigabyte 946-s3, 8800gs gainward , 2gb ram kingston 667, PENTAGRAM CAV-620-A12S , hdd samsung 200gb ,XPsp3,buda tracer,(9488p w 3dmark06), samsung t200 ;
Pen spinning
Pen spinning
-
- Reklama
Wróć do „Webmastering i programowanie”