Programowanie SDL Codeblocks(Podstawy)

Wszystko co dotyczy tworzenia i optymalizacji stron internetowych oraz programowania
lukaszrygal

Użytkownik
Posty: 101
Rejestracja: 17 lis 2015, 20:35

Programowanie SDL Codeblocks(Podstawy)

Post01 gru 2015, 22:36

Otóż gdy biorę opcję kompiluj czy #include<SDL.h/SDL.h> czy ...SDL2.h... to wyskakuje mi ten błąd.
Obrazek
czyżbym nie wrgrał środowisk kompilatorów czy coś innego?może o czymś zapomniałem?cóż to dopiero podstawy.

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Posty: 21302
Rejestracja: 13 lis 2008, 01:17
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:

Programowanie SDL Codeblocks(Podstawy)

Post03 gru 2015, 14:44

Są dwie opcje:
1. Albo nie wgrałeś plików do folderów include, lib samego kompilatora, bo tam odnoszą się znaki <>
2. Nie podpiąłeś tych folderów z katalogu SDLa jeśli są w innym miejscu na dysku, jak tutaj w Visualu Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

lukaszrygal

Użytkownik
Posty: 101
Rejestracja: 17 lis 2015, 20:35

Programowanie SDL Codeblocks(Podstawy)

Post03 gru 2015, 16:21

cóż test zadziałał teraz brakuje sześciu plików sdl z folderu lib



  • Reklama

Wróć do „Webmastering i programowanie”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość