Webmasterstwo - Jak zacząć?
-
Witam.Chciał bym zajac się programowaniem stron.Prosze byście opisali mi jak zaczynać i co z czym się je.wiadomo na poczatek HTML i CSS ale co potem??
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2010, 18:33 przez cosik_ktosik, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Zmiana tytułu
Powód: Zmiana tytułu
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Potem JavaScript, PHP i bazy danych. Następnie coś nowocześniejszego jak AJAX.
-
Dacie jakieś linki do poradników z obsługa przegladarek??
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Proponuję na początek ten kurs: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
I ogólnie ten poradnik: Strony, porady dla Webmasterów
I ogólnie ten poradnik: Strony, porady dla Webmasterów
-
A coś dobrego o JS możesz podać??
- mint1991
- Kontaktowanie:
Poszukaj na stronie Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników na 100% znajdziesz książkę, która przypadnie Ci do gustu. Do każdej książki masz podany spis treści i fragment książki tak, że możesz zobaczyć co zawiera książka i jakim stylem jest pisana.
-
- Kontaktowanie:
Tutoriali jest dużo:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Pozdrawiam, koleś git
-
Witam.Dawno nie pisałem,mam pytanie bardziej doświadczeni koledzy i koleżanki.
Poznałem juz można powiedzieć dogłębnie (x)html i css,znam dość dobrze język C.Zastanawiam się teraz nad językiem skryptowym którego chce się nauczyć i nie wiem czy jest sens uczyć się JavaScript czy lepiej od razu do PHP.Wolał bym zacząć od tego drugiego dlatego powiedzcie mi czy JS jest ważnym elementem witryn i czy jest bardzo potrzebny.
Poznałem juz można powiedzieć dogłębnie (x)html i css,znam dość dobrze język C.Zastanawiam się teraz nad językiem skryptowym którego chce się nauczyć i nie wiem czy jest sens uczyć się JavaScript czy lepiej od razu do PHP.Wolał bym zacząć od tego drugiego dlatego powiedzcie mi czy JS jest ważnym elementem witryn i czy jest bardzo potrzebny.

- rokko
- Kontaktowanie:
JS jest ważnym elementem witryn i czy jest bardzo potrzebny
Owszem jest równie ważny jak xhtml czy css więc jego znajomość przynajmniej w stopniu podstawowym jest niezbędna przy tworzeniu stron internetowych.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
-
Nie myśl narazie o mysql, php i JS podstawy to html i css. Ja polecam kurshtml.boo.pl z tamtąd uczyłem się podstaw a potem starałem się kodować razem z kursem i wkońcu zapamiętałem. Oczywiście nie koduj na tabelkach tylko od razu na divach bo przy użyciu css jest to o wiele łatwiejsze i wydajniejsze 

-
- Reklama
Wróć do „Webmastering i programowanie”