WordPress - jak zrobić test z odpowiedzi na stronie
-
Witam. Projektuje stronę internetową (edukacyjna) z logowaniem dla użytkownika zalogowanego i nie. Chciałabym zrobić ćwiczenia sprawdzające wiedze. Na stronie będą lekcje edukacyjne i teraz bym chciała zrobić taki test z odpowiedziami, gdzie użytkownik ma zaznaczyć prawidłową odpowiedz. Po rozwiązaniu pojawi się ocena. Jeszcze tego nie robiłam i nie wiem jaka wtyczkę użyć, żeby to uzyskać? Zależy mi na tym,żeby zrobić to jak najlepiej. Z góry dzięki za pomoc.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
A musi być to worpdress? Ja używam systemu Moodle
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik
Pozdrawiam, cosik_ktosik
-
No musi być WordPress. Tak mam założone w pracy.
- Expositorius
Wystarczy zainstalować wtyczkę z funkcjami Quizu. Poniżej podaje link do takich wtyczek na Wordpress:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Wtyczki oferują różne opcje, więc wybrać trzeba samemu. Przy wyborze wtyczki sprawdzamy czy wtyczka pracuje z najnowszą wersją Wordpress. Unikamy raczej wgrywania wtyczek, które długo nie były już aktualizowane (ponad rok).
Jeżeli chodzi o coś więcej niż tylko quiz, a o bardziej rozwinięte formy nauczania online, to z darmowych opcji proponuję zastosowanie wtyczki LMS LearnPress plus wszystkie darmowe wtyczki do tego LMS. Można też uzyskać darmowy motyw współpracujący dobrze z LearnPress na ich stronie:
W wersji darmowej dostęp do kursów może być bezpłatny lub płatny (jedna forma płatnicza). Jeżeli zaś chcemy korzystać z dodatkowych wtyczek płatnych, to najlepiej zakupić płatny motyw na stronie producenta, który jest wyposażony już we wtyczki płatne.
Wtyczki oferują różne opcje, więc wybrać trzeba samemu. Przy wyborze wtyczki sprawdzamy czy wtyczka pracuje z najnowszą wersją Wordpress. Unikamy raczej wgrywania wtyczek, które długo nie były już aktualizowane (ponad rok).
Jeżeli chodzi o coś więcej niż tylko quiz, a o bardziej rozwinięte formy nauczania online, to z darmowych opcji proponuję zastosowanie wtyczki LMS LearnPress plus wszystkie darmowe wtyczki do tego LMS. Można też uzyskać darmowy motyw współpracujący dobrze z LearnPress na ich stronie:
W wersji darmowej dostęp do kursów może być bezpłatny lub płatny (jedna forma płatnicza). Jeżeli zaś chcemy korzystać z dodatkowych wtyczek płatnych, to najlepiej zakupić płatny motyw na stronie producenta, który jest wyposażony już we wtyczki płatne.
Ostatnio zmieniony 16 cze 2018, 12:31 przez LupeR, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: odkop?
Powód: odkop?
-
- Reklama
Wróć do „Webmastering i programowanie”