proszę o porady jak najlepiej podłączyć zęby nie stracić na jakości wiem ze co będzie oglądał 1 TV to będzie też oglądał 2 TV
chce się pytać jak najlepiej poprowadzić jakimi kablami Euro czy antenowym .Do drugiego pokoju mam 10 do 15 m
proszę o pomoc co mam kupić dzięki
oto mój dopic Z DP
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
p.s I Jeszce jedno pytanie czy jest możliwość oglądania innych kanałów na innych TV ,Jeśli Na 1 oglądam np wiadomości to na drugim Polsat idzie.. tak zrobić
cyfrowy polsat na 2 TV
-
cyfrowy polsat na 2 TV
Podpis został wyłączony przez Administratora
- XMan
Re: cyfrowy polsat na 2 TV
Ciężko jest doradzić w takich sprawach na odległość.
Trzeba widzieć rozmieszczenie mieszkań oraz cały sprzęt.
Jeżeli nie chcesz drugiego dekodera to proponuję :
1. Rozdzielacz euro z przełącznikiem :
2. Kabel Euro/Euro :
Ma 15 m. i musisz wiedzieć że czym dłuższy tym gorszy - słabsza jakość sygnału .
Może wystarczy 10 m. - jak pokoje są obok siebie to najlepiej będzie wywiercić otwór i przeprowadzić kabel przez ścianę/ściany na skróty :
Z Cyfrowego Polsatu nie będziesz miał możliwości oglądania dwóch różnych kanałów / musisz mieć dwa dekodery /.
Jeżeli będziesz chciał np. oglądać na jednym telewizorze Cyfrowy Polsat a na drugim TV naziemną lub z kablówki to będziesz mógł oglądać dwa różne kanały.
W razie problemów specjalnie poleciłem p/w rozdzielacz z przełącznikiem.
Dobry ten kabel :
Jest duża różnica w cenie i jest cieńszy, wygodniejszy i łatwiej będzie go przeprowadzić do drugiego pokoju ale nie wiadomo czy będzie działać ?
Te grupsze napewno będą dobre.
Trzeba widzieć rozmieszczenie mieszkań oraz cały sprzęt.
Jeżeli nie chcesz drugiego dekodera to proponuję :
2. Kabel Euro/Euro :
Ma 15 m. i musisz wiedzieć że czym dłuższy tym gorszy - słabsza jakość sygnału .
Może wystarczy 10 m. - jak pokoje są obok siebie to najlepiej będzie wywiercić otwór i przeprowadzić kabel przez ścianę/ściany na skróty :
Z Cyfrowego Polsatu nie będziesz miał możliwości oglądania dwóch różnych kanałów / musisz mieć dwa dekodery /.
Jeżeli będziesz chciał np. oglądać na jednym telewizorze Cyfrowy Polsat a na drugim TV naziemną lub z kablówki to będziesz mógł oglądać dwa różne kanały.
W razie problemów specjalnie poleciłem p/w rozdzielacz z przełącznikiem.

Dobry ten kabel :
Jest duża różnica w cenie i jest cieńszy, wygodniejszy i łatwiej będzie go przeprowadzić do drugiego pokoju ale nie wiadomo czy będzie działać ?
Te grupsze napewno będą dobre.
-
cyfrowy polsat na 2 TV
A jeśli chce oglądać rożne programy na CP To muszę dokupić Dekoder a będę płacił 1 abonament czy dwa
Jeśli jakbym miał drugi dekoder I moglem na drugim oglądać inne programy to jasne ze kupie
tylko czy na co pójdzie jak nie to jedynie oglądanie tych samych programów ;//
Poprawiłem mnóstwo błędów ortograficznych
dostosuj się do regulaminu
W przeciwnym razie post będzie usuwany
Pozdrawiam Misiek1212
Jeśli jakbym miał drugi dekoder I moglem na drugim oglądać inne programy to jasne ze kupie

Kod: Zaznacz cały
7. Na forum używamy polskiej pisowni, uwzględniając stosowanie polskich znaków diakrytycznych (ą, ę, ć, ż, ź, ł, ę, ś, ó). Zdania powinny być wolne od błędów ortograficznych, zawierać odpowiednią formę stylistyczną i składniową, nie zapominając o znakach przestankowych.
W przeciwnym razie post będzie usuwany
Pozdrawiam Misiek1212
Ostatnio zmieniony 08 mar 2009, 14:26 przez Misiek1212, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawiłem błędy ortograficzne
Powód: Poprawiłem błędy ortograficzne
- XMan
Na Cyfrowym Polsacie podobno jeżeli masz dwa dekodery to musisz za każdy płacić abonament oddzielnie czyli podwójnie.
Miałem dekoder Cyfrowego Polsatu, zapomniałem już ile lat temu był to ,,Sagem" wykupiony na własność koszt w ratach 1100 zł.
Zrezygnowałem z niego i sprzedałem koledze. W to miejsce kupiłem SKYMAX Combo SX 771 ST.
Antena 120 cm. + zez czyli Hod Bird + Astra + dodatkowy konwerter + przełącznik DiSEqC 1.2
W sumie przeszło tysiąc kanałów za free czyli FTA / kilkanaście polskich / i do tego podwójna głowica czyli w niedalekiej przyszłości możliwy odbiór naziemnej TV cyfrowej.
/ na jedną satelitę musisz mieć tzw. konwerter Twin /.
Polecam temat : viewtopic.php?f=22&t=617
Będzie najlepiej jak zadzwonisz : Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Kupowałem kilka razy od tej firmy, dostawa błyskawiczna - dzwoniłem o 15-tej a na drugi dzień o godz. 16-ej przyjechał samochód z towarem.
Poczytaj ale dokładnie :
Miałem dekoder Cyfrowego Polsatu, zapomniałem już ile lat temu był to ,,Sagem" wykupiony na własność koszt w ratach 1100 zł.
Zrezygnowałem z niego i sprzedałem koledze. W to miejsce kupiłem SKYMAX Combo SX 771 ST.
Antena 120 cm. + zez czyli Hod Bird + Astra + dodatkowy konwerter + przełącznik DiSEqC 1.2
W sumie przeszło tysiąc kanałów za free czyli FTA / kilkanaście polskich / i do tego podwójna głowica czyli w niedalekiej przyszłości możliwy odbiór naziemnej TV cyfrowej.

/ na jedną satelitę musisz mieć tzw. konwerter Twin /.
Polecam temat : viewtopic.php?f=22&t=617
Będzie najlepiej jak zadzwonisz : Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Kupowałem kilka razy od tej firmy, dostawa błyskawiczna - dzwoniłem o 15-tej a na drugi dzień o godz. 16-ej przyjechał samochód z towarem.

Poczytaj ale dokładnie :
-
Xman czytałem na wielu Forach i spisali ze oglądać innego się da więc postanowiłem bo oglądać inne kanały tego się nie da zrobić to oglądać to samo tylko jakimi kablami to zrobić Euro czy Kablem antenowym żeby stracić na jakości dźwięku i na obrazie ??
powiedz jak byś to zrobił
Dwa razy ostrzegałem 3 razy nie będę
OTRZYMUJESZ OSTRZEŻENIE
Pozdrawiam Misiek1212
powiedz jak byś to zrobił
Kod: Zaznacz cały
7. Na forum używamy polskiej pisowni, uwzględniając stosowanie polskich znaków diakrytycznych (ą, ę, ć, ż, ź, ł, ę, ś, ó). Zdania powinny być wolne od błędów ortograficznych, zawierać odpowiednią formę stylistyczną i składniową, nie zapominając o znakach przestankowych.
Dwa razy ostrzegałem 3 razy nie będę
OTRZYMUJESZ OSTRZEŻENIE
Pozdrawiam Misiek1212
- XMan
P/w napisałem co i jak.
Zwykłym kablem antenowym może okazać się to niemożliwe / dekoder musi mieć modulator UHF itp. itd. / a dodatkowo może być słaba jakość sygnału.
Ja bym zrobił tak :
- wygodnie i większe możliwości.
2. Kabel : Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- niska cena i można zaryzykować a dodatkowo cieńki, elastyczny i będą mniejsze problemy z przeprowadzeniem, podłączeniem.
/ tak jak pisałem im krótszy tym lepszy /.
Napewno będziesz mógł oglądać dwa różne kanały ale np. na jednym telewizorze z Cyfrowego Polsatu a na drugim z TV naziemnej lub kablowej.
Zadzwoń do CP i się dowiesz czy można mieć dwa dekodery na jedną kartę i jeden abonament jak nie wierzysz.
To co pisali to o TV cyfrowej n - nie miałem i nie jestem w temacie a dodatkowo wyrażnie piszesz o Cyfrowym Polsacie.
Zwykłym kablem antenowym może okazać się to niemożliwe / dekoder musi mieć modulator UHF itp. itd. / a dodatkowo może być słaba jakość sygnału.
Ja bym zrobił tak :
- wygodnie i większe możliwości.
2. Kabel : Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- niska cena i można zaryzykować a dodatkowo cieńki, elastyczny i będą mniejsze problemy z przeprowadzeniem, podłączeniem.
/ tak jak pisałem im krótszy tym lepszy /.
Napewno będziesz mógł oglądać dwa różne kanały ale np. na jednym telewizorze z Cyfrowego Polsatu a na drugim z TV naziemnej lub kablowej.
Zadzwoń do CP i się dowiesz czy można mieć dwa dekodery na jedną kartę i jeden abonament jak nie wierzysz.
To co pisali to o TV cyfrowej n - nie miałem i nie jestem w temacie a dodatkowo wyrażnie piszesz o Cyfrowym Polsacie.
-
cyfrowy polsat na 2 TV
- XMan
Przecież wyrażnie pisze to co już pisałem :
,,nie da się zmienić kanału" - rozumiesz
Jedynie można jak kupisz konwerter Twin i drugi dekoder, dodatkowo będziesz płacić podwójnie czyli dwa abonamenty.
Tak, można oglądać telewizję satelitarną na więcej niż jednym telewizorze w domu, ale niestety są pewne ograniczenia.
* Jeśli masz jeden dekoder i chcesz oglądać telewizję na dwóch lub więcej telewizorach, będziesz mógł oglądać tylko i wyłącznie ten sam kanał (to dekoder przekazuje sygnał i w telewizorze nie da sie zmienić kanału).
,,nie da się zmienić kanału" - rozumiesz

Jedynie można jak kupisz konwerter Twin i drugi dekoder, dodatkowo będziesz płacić podwójnie czyli dwa abonamenty.

-
cyfrowy polsat na 2 TV
Co do tego tematu to jak najlepiej pociągając Euro czy Videosender Czy kablami typi chinch ?? czy będzie jakoś obrazu będzie ta sama ??
- XMan
Najlepiej EURO.
-
- Reklama