Czy mogę iść na wesele bez zgody rodziców?
-
czy osoba niepełnoletnia może wyjść np na wesele bez zgody rodziców i ni eponiesie żadnych konsekwencji prawnych albo jeśli jedno z rodziców sie zgadza? prosze o pomoc
Ostatnio zmieniony 02 kwie 2013, 16:01 przez me@djohnsc, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: zmieniłem tytuł oraz przeniosłem z działu problemy
Powód: zmieniłem tytuł oraz przeniosłem z działu problemy
- me@djohnsc
Witaj
To jest forum komputerowe, nie zajmujemy się takimi sprawami dlatego przeniosłem do tego działu.
Do 18 roku życia jesteś prawnie pod opieką rodziców z tego co wiem, o ile teoretycznie prawnych konsekwencji chyba nie ma to o tyle będziesz miała przechlapane u rodziców...
W każdym razie zapytaj bardziej na forum prawnym.
To jest forum komputerowe, nie zajmujemy się takimi sprawami dlatego przeniosłem do tego działu.
Do 18 roku życia jesteś prawnie pod opieką rodziców z tego co wiem, o ile teoretycznie prawnych konsekwencji chyba nie ma to o tyle będziesz miała przechlapane u rodziców...
W każdym razie zapytaj bardziej na forum prawnym.
- XMan
Może możesz
Po pierwsze ile masz latek ?
Po drugie czy otrzymałaś oficjalne zaproszenie na swoje imię oraz nazwisko ?
Do tego się liczy czy bliska rodzina...
Jeżeli jedno z rodziców się zgadza to możesz być na weselu z tym że ten rodzic ponosi pełną odpowiedzialność
za Ciebie.

Po pierwsze ile masz latek ?
Po drugie czy otrzymałaś oficjalne zaproszenie na swoje imię oraz nazwisko ?
Do tego się liczy czy bliska rodzina...
Jeżeli jedno z rodziców się zgadza to możesz być na weselu z tym że ten rodzic ponosi pełną odpowiedzialność
za Ciebie.
- LupeR
XMan pisze:Jeżeli jedno z rodziców się zgadza to możesz być na weselu z tym że ten rodzic ponosi pełną odpowiedzialność
za Ciebie.
No i chyba powinien wyznaczyć opiekuna który będzie cię że tak powiem doglądał(musi to być osoba pełnoletnia).W końcu nie jest to impreza bezalkoholowa

Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK
- kominekl
- Kontaktowanie:
jadzia11021997 pisze:czy osoba niepełnoletnia może wyjść np na wesele bez zgody rodziców i ni eponiesie żadnych konsekwencji prawnych albo jeśli jedno z rodziców sie zgadza? prosze o pomoc
Prawnych konsekwencji nie poniesiesz, aczkolwiek nie będziesz mieć łatwego życia w domku

Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
- Hannah
jadzia11021997 pisze:czy osoba niepełnoletnia może wyjść np na wesele bez zgody rodziców
nie może
i ni eponiesie żadnych konsekwencji prawnych
poniesie - w zależności od konsekwencji i determinacji rodziców
albo jeśli jedno z rodziców sie zgadza?
dogadaj się z nimi; kompromis jest sztuką porozumiewania się ludzi; ugoda jest zawsze lepsza niż walka; rodzice nie są Twoimi wrogami - kochają Cię i otaczają Cię opieką - to ich przywilej i obowiązek zarazem; nie ma nic gorszego niż piekło w domu, które nawzajem możecie sobie zrobić
Dziękuję i pozdrawiam Was bardzo serdecznie 
Aneczka

Aneczka
-
- Reklama