Darmowe bramki internetowe do wysyłania SMS

Luźne tematy, gry forumowe, rozmowy o wszystkim i o niczym
debesciak1

Użytkownik

Darmowe bramki internetowe do wysyłania SMS

Post16 gru 2024, 02:08

Czy są jakieś darmowe bramki do wysyłania SMSów. Była do niedawna bramka internetowa Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników całkowicie za darmo i korzystałem z tej bramki w ten sposób że wymyślałem sobie numer jako numer nadawcy i trzeba było z tego numeru nadawcy wpisać kod który przyszedł żeby się zgodzić na umowę 50 darmowych SMSów i potem 2.50 zł ale tą bramkę internetową obszedłem w ten sposób że jako swój numer wpisałem wymyślony numer i ta bramka SMSowa akceptowała każdy kok czterocyfrowy to zwykłe wpisywałem cztery zera i jak wykorzystałem 50 darmowych SMS to potem jako nadawcę spisywałem inny wymyślony numer i też wpisywałem cztery zera ale teraz zrobili tak że żeby aktywować wysyłanie SMSów z tej bramki to trzeba ze swojego telefonu wysłać jakiegoś esemesa o jakiejś treści i się kosztów nie uniknie i gdy ma się mało na koncie w telefonie to bramka przestanie działać gdy nie będzie mogła ściągać pieniędzy z konta ale gdybym miał choćby kilka złoty to wolałbym od operatora sobie pakiet darmowych SMSów wykupić zamiast płacić za bramkę i jestem bezrobotny to nawet 5 złoty to według mnie duża kwota. Na różnych blogach internetowych pisali że w roku 2006 SMSy były drogie i kosztowały 20 groszy za 1 SMS do innego oparatora chyba że to tego samego operatora to było trochę taniej i była jeszcze opcja żeby sobie wybrać kilka numerów na które będzie można sobie za damo pisać SMSy albo zdzwonić. Dzisiaj jest dokładnie taka sama sytuacja ale z tą różnicą że kilkanaście albo ponad 20 złoty można sobie wykupić pakiet na miesiąc dzwonienia i pisania za darmo na dowolne numery dowolnych operatorów ale najpierw te kilkanaście albo 20 parę złotych trzeba mieć. Gdy pisałem do osób z tej bramki SMSy to potem do tych osób dzwonili roboty jakimiś ofertami. Najwięcej bramek znalezionych w Google to są płatne i formowe bramki w konieczną rejestracją i na start jest tylko kilka darmowych SMSów do wysłania i wymagana jest weryfikacja numeru telefonu. Gdy się wyczerpie kilka SMSów to potem trzeba znowu rejestrować nowe konto w tych firmowych bramkach SMSowych ale na inny numer i te wszystkie numery z bramek internetowych Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników do odbierania wiadomości SMSowych były wcześniej wykorzystanie przez jakieś inne osoby. Teraz jest tak że jak się ma zero na koncie w telefonie to żeby wysłać jakiegoś SMSa do trzeba przejść rejestracje przez firmowe bramki SMSowe i tam wpisywać nazwy firm i jakieś NIPy i adresy to ja to wszystko zmyślam i najtrudniejsza część żeby znaleźć taki numer telefonu do wykorzystania na rejestrację tej firmowej bramki SMSowej który nie był wcześniej to tej rejestracji wykorzystany i to wszystko tylko po to żeby mieć na start dosłownie parę darmowych SMSów. Czy są strony z wirtualnymi numerami telefonów których nikt nie użył żeby można było odbierać kody rejestracyjne na przykład do rejestracji nowych kont gmail gdy już wykorzystałem swoje numery telefonów?

• Reklama

Wróć do „Rozrywka”