Obiektywnie o mBanku

Luźne tematy, gry forumowe, rozmowy o wszystkim i o niczym
Awatar użytkownika
mint1991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Obiektywnie o mBanku

Post12 gru 2011, 18:32

Witajcie koledzy i koleżanki

Mój dotychczasowy bank mnie nie zadawala. Dlaczego? Duzo wad mało plusów.
Często słyszę załóż sobie konto w mBanku. Ale jak sobie wskoczyłem na stronkę mBanku to jest multum kont/ ofert o róznej nazwie w sumie jeden od drugiego się wiele nie różni.
Potrzebuje konta, w którym za przelewy i operacje zapłacę jak najmniej. Do tego fajnie by było mnieć darmową kartę do wypłacania z bankomatów, a i musi byc możliwość zarządzania kontem przez internet.
Jak wygląda współpraca z tym bankiem polecilibyście go drugiej osobie.
Na konie /jak narazie :P / nie będzie dużych pieniędzy tylko co miesięczne wypłaty i jakieś tam inne zyski ;)

Co mi o nim powiecie dobrego i złego?
Nigdy Nie Patrz Wstecz I Tak Nie Będzie Tak Jak Było Kiedyś...
Obrazek
Otrzymałeś od nas pomoc? Podoba Ci się to forum? - Poleć nas znajomym.

Teoria - wszystko wiemy, ale nic nie działa.
Praktyka - wszystko działa, ale nie wiemy dlaczego.
My łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. :D

Awatar użytkownika
Lena

Globalny Moderator

Obiektywnie o mBanku

Post12 gru 2011, 21:40

e-konto jest darmowe - prowadzenie, przelewy
Plusem są kody przez SMS nie trzeba posiadać kart zdrapek kod jest automatycznie przesyłany po zatwierdzeniu transakcji, przepisujesz kod i przelew wysłany.
W większych miastach jest sporo darmowych bankomatów w mniejszych czasem nie ma żadnego.

Niestety mBank już nie posiada darmowej karty jest kruczek że trzeba wykonać operacje elektroniczne (np. zapłacenie kartą w sklepie) na kwotę 100zł. inaczej pobierane jest 2 zł miesięcznie. (zwolnieni z opłat są nieletni do ukończenia 18 roku życia)
Innym minusem jest nagabywanie przez telefon wprowadzają nową usługę i dostajesz 3-4 telefony z zachętą zakupienia usługi typu ubezpieczenie karty, ubezpieczenie na życie do mnie dzwonili pomimo cofnięcia zgody na marketing.
Brak oprocentowania konta, kiedyś było ale je cichaczem zabrali. Lokaty mają kiepskie oprocentowanie w porównaniu do konkurencji.

Ciekawostką jest fakt że pomimo rezygnacji z konta, konto fizycznie pozostaje w systemie, ponoć można na nie się zalogować starym loginem i hasłem ale wszystkie funkcje są zablokowane.

Jak coś jeszcze mi się przypomni to napiszę ;)

Awatar użytkownika
Maciak Plock

VIP
Kontaktowanie:

Obiektywnie o mBanku

Post12 gru 2011, 22:47

Mam konto w mBanku...
Tak to prawda wydzwaniają jak mogą ale mi to nie przeszkadza, pogadam 3-4minuty przez miesiąc i tyle:)
Konto ... moje pierwsze i jedyne bankowe konto, przelewy przez internet są darmowe, mam kartę (też darmową) Visa z 'delfinem' nie wiem czemu Lena piszę że za karte trzeba płacić, mi nic nie pobierają z konta, może skorzystałem z tej właśnie promocji że karta była za darmo - nie wiem. Konto ogólnie polecam, przelewy dochodzą od razu, są darmowe. Sprawdź też konto w Alior Banku, podobno jest jeszcze lepsze, przelewy darmowe przez internet i korzystanie z bankomatów darmowe, nie pobierają kasy za korzystanie z konta. Przynajmniej tyle wiem z różnych 'porównań' jakie czytałem w internecie bo sam miałem założyć tam konto i teraz nadal się zastanawiam czy tego nie zrobić :) Pozdrawiam.

• Reklama

Wróć do „Rozrywka”