Popieram zdanie Haveta... Ja też używam avast! i próbowałem wiele innych darmowych i płatnych... Każdy zachwalał mi Avirę Free - ale to tylko skaner plików z heurystyką i nic więcej... Zawsze po jakimś czasie wracałem do avast! i tak już teraz zostanie... Mam nadzieję, że wersja 5 będzie lepsza, i w końcu wiele ludzi nie będzie mogło powiedzieć, że jego interfejs wygląda jak odtwarzacz dla małolatów...
Miałem z 3 lata temu avasta i dziękuje bardzo,przyciągał sam virusy jakieś fałszywe alerty a nawet sam w sobie znalazł Jak dla i co z tego że ładnie wygląda jak i tak to jest dziadostwo ;P
Wiesz Misiek1212 - przez te 3 lata avast! stał się zupełnie innym produktem... Ulepszyli go, poprawili sporo błędów, a kiedy ty go używałeś 3 lata temu - to był to jeszcze mierny program, który miał bardzo wiele błędów. Co prawda zdarzają mu się FP - przez dziwną konstrukcję sygnatur, które wygrywają też inne zagrożenia, zawierające nawet kawałek kodu z sygnatury. Jednak myślę, że nowa wersja będzie lepsza... Chociaż już ludzie krzyczą, że jego interfejs nie dorównuje Kasperskyemu 2010 i Nortonowi 2010.