Wasz znak zodiaku, wierzycie w jego cechy i horoskop?

Luźne tematy, gry forumowe, rozmowy o wszystkim i o niczym
Awatar użytkownika
stukot

VIP+

Post06 sie 2010, 15:11

Jaki jest Wasz znak zodiaku, czy wierzycie w jego cechy i horoskop? Czy czytacie czasem horoskopy?

Proponuję temat, w którym będziecie pisać, jaki jest Wasz znak zodiaku, czy uważacie, że macie cechy przypisane do tego znaku i czy wierzycie w horoskopy. I czy je czasem czytacie. :mrgreen:

Mój znak zodiaku to bliźnięta. Nie wierzę, że mam te cechy charakteru, które są przypisane do tego znaku i nie wierzę w horoskopy. Czasem przeczytam jakiś horoskop, by poprawić sobie humor- piszą tam takie absurdy, że to czasami mnie śmieszy. np. ostatnio napisali, że dostanę zastrzyk gotówki. :lol: No i nie dostałam... gotówki, zastrzyku też nie. :lol:
Śmieszne, jest w horoskopach też to, że ktoś jest singlem, a czyta w nim, że będzie powodzić mu się w związku, że ma się pogodzić z partnerem, itp. Uważam, że te wszystkie wróżby są z palca wyssane.

Jakie jest Wasze zdanie na temat horoskopów i Waszych zodiakalnych cech? :mrgreen:
Pozdrawiam, Joanna

Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.

Awatar użytkownika
Maciak Plock

VIP
Kontaktowanie:

Post06 sie 2010, 16:05

Ja znalazłem takie coś o sobie (pierwsza strona z google)

Gdy wszyscy zajmą się wakacyjnymi eskapadami, ty będziesz planował rozwój swojej kariery. Odkryjesz nowe zainteresowania i spostrzeżesz, że masz prawdziwy talent do kierowania innymi ludźmi. Na urlopie zostaniesz przewodnikiem wycieczki, w pracy zmierzysz się z trudnym projektem. Kwadratura Słońca uczyni cię pewnym siebie, a opozycja Marsa doda więcej odwagi.

Wreszcie planety będą wpierać każde twoje działanie. Jowisz w trygonie do twojego znaku zapewni ci nowe okazje i wyjątkowe szczęście do ludzi i pieniędzy.

Czy się sprawdza?
Wszyscy zajmują się wakacjami, ja od sylwestra siłownia, boks, ostatnio dodałem trening brzucha + rozciąganie się 2x dziennie, planuje już uczenie się do matury i przedłużenie celibatu na nie picie o kolejny rok, moje nowe zainteresowania to kulturystyka i sztuki walki :)

Myślę że coś w tym jest, ciągle przekraczam nowe granice o których kiedyś nawet nie śniłem.

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Ogólnie jak to czytam to sporo widzę w tym siebie.

Ocenę pozostawiam wam. Pozdrawiam!

A, no i chciałem jeszcze dodać że wczoraj byłem oddać krew (450ml) na cele charytatywne :) za 2 miesiące idę znowu.

Awatar użytkownika
stukot

VIP+

Post06 sie 2010, 17:43

Maciak Plock, znalazłam horoskop roczny dla bliźniąt. W ogóle się z nim nie zgadzam. W ogóle się nie zgadza, bo na razie jeszcze nie pracuję (szukam pracy), nie mam partnera (jestem singielką), ani długów.

Cytaty:
Przed tobą bardzo dobry rok. Jowisz doda ci na początku roku skrzydeł i pozwoli wyjść z finansowych tarapatów. Wciąż wspiera cię trygon Neptuna i Saturna, dzięki czemu nadrobisz zaległości i rozpoczniesz nowe, ważne projekty i inwestycje. Uran wciąż działa buntowniczą kwadraturą na twój znak zodiaku, nie pozwól jednak zburzyć innym tego, co sam z takim trudem budowałeś od lat.

Jakoś nie dostałam zastrzyku gotówki. U mnie jest krucho z kasą, ale nie tragicznie. Jak znajdę wreszcie pracę, to może będę mieć kasę.

Część dotycząca miłości, to totalne bzdury- jestem singielką i z nikim nie flirtowałam.

To, co dotyczy pracy, to też wierutne bzdury, a zwłaszcza:
Ambitne plany i działania zaplanuj na styczeń, czerwiec, lipiec i sierpień. Wtedy dzięki wpływowi Jowisza uda ci się przekonać szefa do swoich pomysłów lub wspólnika do poszerzenia działalności firmy. Możesz mieć wrażenie, że po roku posuchy teraz wszystko dzieje się za szybko, propozycje padają jedna po drugiej, a ty nie wiesz, w co ręce włożyć. Nie martw się tym, przecież jako Bliźnięta lubisz takie zamieszanie! Pamiętaj, że twoje atuty to szybkość myślenia i umiejętność dostosowania się do każdej sytuacji. Wiosną nie bierz kredytów.

Nie lubię zamieszania, cenię spokój i stagnację. Nie zamierzam brać żadnych kredytów.

Źródło: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Nie zgadzam się też z przypisywanymi mi cechami:
Zodiakalne Bliźnięta to osoby ruchliwe i ciekawe świata. Mają wyjątkowo bystry umysł i są bardzo inteligentne
, bo mam przeciętną inteligencję i lubię monotonię życia. Nie cierpię plotkować i nie jestem nieszczęśliwa, jeśli nie znam plotek z okolicy. Wbrew temu, co piszą w horoskopie, dotrzymuję cudzych i własnych sekretów. Można mi zaufać.

Tylko z tymi cechami bliźniąt się zgadzam:
Są roztrzepane, zapominalskie i nieporządne. Trudno im zorganizować dzień, ponieważ ciągle zdarza się coś nowego, co zmienia ich postanowienia i plany.

Z tego to prawie się uśmiałam:
Bliźnięta jako znak podwójny uwielbiają podwójność w życiu codziennym. Często mają dwa mieszkania, dwóch partnerów życiowych, dwa nazwiska lub pseudonimy. Są bardzo towarzyskie, mają wielu przyjaciół i znajomych z bardzo różnych środowisk.
:lol: Mam tylko jedną przyjaciółkę, jestem singielką, mam dwa domy (ten i w innej miejscowości- ściśle mówiąc te domy należą do mojej Mamy), mam tylko jedno nazwisko i kilka nicków\pseudonimów na różnych forach. W tym jeden jest podwójny- tu i na DP (ostatnio tylko tu piszę). :)

Źródło: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników .

A może odniesiecie się nie tylko do normalnych horoskopów, ale do tego, z którego skorzystał Maciak Plock (skorpion) i ja (bliźniak)?

Horoskop na rok dla poszczególnych znaków zodiaku: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników .

Ciekawa jestem, co myślicie o tym rocznych horoskopie i o swoich cechach charakteru, rzekomo zależnych o Waszych znaków zodiaku. :)
Pozdrawiam, Joanna

Awatar użytkownika
Maciak Plock

VIP
Kontaktowanie:

Post06 sie 2010, 18:09

No więc, jeśli się tak bardzo wczułaś to też coś dam więcej od siebie:

Miłość
Uwierz w swoje szczęście i nie daj bliskiej osobie powodów do zmartwień. Przestań wreszcie udawać miłosnego cynika i wyznaj swoje uczucia. Samotne Skorpiony będą w tym roku miały szansę znaleźć swoją drugą połowę. Jowisz wspomoże was dobroczynnym trygonem ze znaku Ryb, wykorzystajcie każdą szansę. Nieraz miłość zaczyna się od drugiego wejrzenia. Szczególnie sprzyjające dni na zakochanie to czas, kiedy Wenus ustawi się w korzystnych aspektach do twojego znaku: 11.02-7.03, 31.03-25.04, 20.05-14.06, 8.09-21.12. Jesienią spełnią się twoje miłosne marzenia, bo wtedy obie planety partnerskie: i Mars, i Wenus przebywać będą w twoim znaku. Skorpiony, które marzą o dziecku lub ślubie, swoje plany powinny zrealizować w drugiej połowie roku.

Tego w ogóle nie chcę komentować, jestem singlem.

Praca
Będziesz samodzielny i odważny. W pracy przygotuj się dobrze do nowych zadań i ambitnych projektów. Jeśli nie wpadniesz w panikę, to dasz sobie ze wszystkim radę. Rok wybitnie sprzyja tym Skorpionom, które uczą się lub zdobywają stopnie naukowe. Staniesz się też popularny i rozchwytywany. Twoje rady i opinie zainteresują wszystkich współpracowników. Pluton w sekstylu do twojego znaku sprawi, że uwierzysz w swoje możliwości i zaczniesz realizować ambitne plany. Wiosna sprzyja udanym interesom i nowym propozycjom, które dotyczą pracy za sprawą Jowisza w trygonie do twojego znaku. Poczujesz się silniejszy i bardziej pewny siebie. Sprawy, które cię niepokoiły, stopniowo zaczną się wyjaśniać. Jesienią spotkasz na swojej drodze kogoś, kto doda ci odwagi i zainspiruje cię do odkrywczych pomysłów. Nie bądź egoistą, bo razem możecie zdziałać wiele dobrego.

Za pracę w tym wieku uważam to, co napisałem wyżej, więc uważam że to się sprawdza, ogarniam się i przełamuję kolejne granice, od września klasa maturalna - Dam rade no bo jak by inaczej ;) Co do tej całej miłości jesienią zobaczymy :) Więc to traktuje jako raczej że się sprawdziło.

Pieniądze
Zacznij się lepiej cenić, a Jowisz pomoże ci zgromadzić dużą ilość gotówki już od 18.01. Możesz mieć wiosną i jesienią więcej wydatków, bo sporo pieniędzy przeznaczysz na przyjemności i wygodę swoich bliskich. Przypadkowo odkryjesz, ile zarabia ktoś, kto cię ciągle poucza i wyciągniesz z tego wnioski. Zacznij się lepiej cenić, a wtedy w listopadzie i grudniu stan twojego konta znacząco się powiększy.

Hmm... co do kasy, robie pare ciekawych interesów na allegro :)

Poruszę jeszcze temat charakteru.

Zodiakalne Skorpiony to osoby odważne i skryte.
Dzięki cierpliwości i wielkiej sile psychicznej z łatwością osiągają swoje cele.

Wydaję mi się że to akurat jest prawda. (Patrz 2gi post)

Zła sława, jaką cieszą się Skorpiony wynika z faktu, że z trudem zapominają o doznanych krzywdach. Cecha ta nie pozwala im łatwo zaufać i sprawia, że niechętnie zwierzają się ze swych sekretów. Życie nie szczędzi im trudnych sytuacji i ciężkich przeżyć, nie mają więc Skorpiony złudzeń. Potencjalnych wrogów atakują pierwsze, także po to aby zapewnić sobie bezpieczeństwo. Chcą znać prawdę o ludzkiej naturze i ujawniać prawdziwe motywy poczynań. Ciemna strona duszy niebezpiecznie je fascynuje. Poczucie humoru Skorpionów jest ostre, a czasami nieco makabryczne. Tkliwe historie prowokują je do żartów.
Hmm... fakt, przejechałem się już troche na ludziach i moje zaufanie jest na prawdę bardzo ograniczone.

No i to by było na tyle :)

stukot, możesz mi powiedzieć z kąt pomysł na taki temat?

Ogólnie moja sprawa na dzień dzisiejszy wygląda tak:
Obrazek
Oczywiścię wybrałem lewą stronę i nic nie wskazuję na to, aby miało się coś zmienić

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post06 sie 2010, 23:39

Jaki jest Wasz znak zodiaku, czy wierzycie w jego cechy i horoskop? Czy czytacie czasem horoskopy?

Jam jest byczek i uparty jak on zapewne. Horoskopów nie czytam i niezbyt w to wierzę ;) Czy mam cechy, to w sumie nie wiem, bo się tym nie interesowałem :)
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
stukot

VIP+

Post07 sie 2010, 00:11

Maciak Plock pisze: stukot, możesz mi powiedzieć z kąt pomysł na taki temat?

Wczoraj w radiu mówili o horoskopach, o znakach zodiaku i tak wpadłam na pomysł tego tematu. Zaciekawiło mnie, jaki ludzie mają znak zodiaku, czy wierzą w przypisywane im cechy i czy wierzą w horoskopy. :)
Pozdrawiam, Joanna

Awatar użytkownika
Maciak Plock

VIP
Kontaktowanie:

Post07 sie 2010, 02:30

No więc, nie wiem czy pisałem ale ja to podchodze do tego z dystansem, jestem wierzącym w Boga a nie w choroskopy :) Co nie zmienia faktu, że jednak bardzo się on sprawdza (w moim przypadku). cosik_ktosik Mógł byś coś wprowadzić bardziej do tematu, sprawdzić co o tobie piszą i co się sprawdza a co nie :)

Awatar użytkownika
Danio17

Użytkownik

Post11 sie 2010, 13:29

no ja jestem strzelcem :D I bardzo dużo jest z tego we mnie :D ale jak przeczytałem charakterystykę mojego imienia to się przeraziłem :D

• Reklama

Wróć do „Rozrywka”