Witam.
Podczas przeglądania lub oglądania filmów na internecie często występuje zamulanie,tj strony się wolno ładują lub filmy bardzo przycinają.
Gdy wchodzę w menedżera zadań użycie wynosi 100% i nie wiedzieć czemu w procesach jest np 5 pozycji Google Chrome podczas gdy mam otwartą tylko jedna stronkę.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
100% zużycia procesora
-
100% zużycia procesora
Ostatnio zmieniony 21 lut 2013, 16:16 przez XMan, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: korekta tytułu tematu oraz pisowni, dodałem polskie znaki diakrytyczne, przeniosłem z działu Problemy --> Bezpieczeństwo
Powód: korekta tytułu tematu oraz pisowni, dodałem polskie znaki diakrytyczne, przeniosłem z działu Problemy --> Bezpieczeństwo
- XMan
100% zużycia procesora
Podaj log z Autoruns:
http://www.hotfix.pl/optymalizacja-auto ... s-a128.htm.
Wrzuć logi z:
OTL (OTL.txt + Extras.txt) --> http://www.hotfix.pl/obsluga-programu-otl-a143.htm
TDSSKiller --> http://www.hotfix.pl/instrukcja-obslugi ... r-a341.htm
Logi wklej na: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
http://www.hotfix.pl/optymalizacja-auto ... s-a128.htm.
Wrzuć logi z:
OTL (OTL.txt + Extras.txt) --> http://www.hotfix.pl/obsluga-programu-otl-a143.htm
TDSSKiller --> http://www.hotfix.pl/instrukcja-obslugi ... r-a341.htm
Logi wklej na: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
100% użycia procesora
aha,zapomnialem dodac ze wszelkie optymalizacje byly robione wliczajac autoruns i otl przez Kominek
bezpieczenstwo/pozostalosci-po-usunietym-antywirusie-t22918-60.html
takze nie wiem czy podawac znow logi
- kominekl
- Kontaktowanie:
100% zużycia procesora
pinokio pisze:aha,zapomnialem dodac ze wszelkie optymalizacje byly robione wliczajac autoruns i otl przez Kominek
Na początek dorzuć załatwmy sprawę z IE. Potem tu wrócimy (nowymi logami z OTL i TDSSKiller mnie poczęstujesz po tym).
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
- XMan
100% zużycia procesora
Sprawdź jeszcze jak jest przy wyłączonych aktualizacjach automatycznych.
Podaj resztę/wszystko z Menedżera zadań --> Procesy.
(wrzuciłeś tylko połowę).
Sprawdzasz/robisz screeny:
Jeżeli są problemy z filmami z internetu to sprawdź jeszcze:
1. Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników za pomocą Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
2. Przeczyść komputer programem CCleaner.
U góry po lewej "Cleaner" na dole Analiza - Uruchom Cleaner
później "Rejestr" Skanuj by znaleźć problemy - Napraw zaznaczone problemy.
CCleanera używaj po częstym surfowaniu po internecie oraz po każdej deinstalacji programów i sterowników.
kliknij aby powiększyć:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
3. Przeczyść komputer programem Eusing Free Registry Cleaner.
(dokładniej czyści rejestr)
Wybierasz język / language / Polish.
Przewiń --> Skanuj rejestr --> Napraw rejestr.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
4. Zainstaluj najnowszy Flash Player (odpowiedni do systemu oraz przeglądarki).
5. Kliknij prawym przyciskiem myszki na jakiś film z YT --> Ustawienia --> odznacz lub zaznacz opcję "Włącz przyśpieszanie sprzętowe"

6. Przełącz YouTube na HTML5:
Na dole strony kliknij --> Dołącz do grona użytkowników wersji próbnej HTML5.
Jak jest na innych przeglądarkach, filmy działają poprawnie, jakie jest w tym czasie zużycie procesora
Podaj resztę/wszystko z Menedżera zadań --> Procesy.
(wrzuciłeś tylko połowę).
Sprawdzasz/robisz screeny:
Podczas przeglądania lub oglądania filmów na internecie
Jeżeli są problemy z filmami z internetu to sprawdź jeszcze:
1. Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników za pomocą Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
2. Przeczyść komputer programem CCleaner.
U góry po lewej "Cleaner" na dole Analiza - Uruchom Cleaner
później "Rejestr" Skanuj by znaleźć problemy - Napraw zaznaczone problemy.
CCleanera używaj po częstym surfowaniu po internecie oraz po każdej deinstalacji programów i sterowników.
kliknij aby powiększyć:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
3. Przeczyść komputer programem Eusing Free Registry Cleaner.
(dokładniej czyści rejestr)
Wybierasz język / language / Polish.
Przewiń --> Skanuj rejestr --> Napraw rejestr.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
4. Zainstaluj najnowszy Flash Player (odpowiedni do systemu oraz przeglądarki).
5. Kliknij prawym przyciskiem myszki na jakiś film z YT --> Ustawienia --> odznacz lub zaznacz opcję "Włącz przyśpieszanie sprzętowe"

6. Przełącz YouTube na HTML5:
Na dole strony kliknij --> Dołącz do grona użytkowników wersji próbnej HTML5.
Jak jest na innych przeglądarkach, filmy działają poprawnie, jakie jest w tym czasie zużycie procesora

-
100% zużycia procesora
mialem na mysli pelne wersje filmow na roznych stronach,te na you tubie raczej dzialaja normalnie,moze jest to spowodowane predkoscia lacza,u mnie oscyluje w granicach 4-5 mb/s download
- XMan
100% zużycia procesora
Nie wykonałeś tego o czym pisał kominekl.
To co ja podałem nie odnosi się jedynie do YT ale również do innych filmów z internetu.
Sprawdziłeś ?
To co ja podałem nie odnosi się jedynie do YT ale również do innych filmów z internetu.
Sprawdziłeś ?
- kominekl
- Kontaktowanie:
100% zużycia procesora
pinokio pisze:mialem na mysli pelne wersje filmow na roznych stronach,te na you tubie raczej dzialaja normalnie,moze jest to spowodowane predkoscia lacza,u mnie oscyluje w granicach 4-5 mb/s download
Tak, jak napisał temat. Wiele aplikacji powiązanych z praca z sieci korzysta z silnika IE, więc to ważne.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
-
- Reklama